E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD meclisinden Çin benzeri kripto para kararı çıkması beklenmiyor---

ABD meclisinden Çin benzeri kripto para kararı çıkması beklenmiyor

ABD meclisinden Çin benzeri kripto para kararı çıkması beklenmiyor
22 Mayıs 2021 - 12:14 borsagundem.com

Kripto para piyasaları inanılmaz bir oynaklık içindeyken ABD milletvekilleri herkes gibi fiyat hareketlerini izliyor olabilir, ancak bir temsilciler meclisi üyesinde göre büyük olasılıkla yakın zamanda hareket etmek niyetinde değiller

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları inanılmaz bir oynaklık içindeyken ABD milletvekilleri herkes gibi fiyat hareketlerini izliyor olabilir, ancak bir temsilciler meclisi üyesinde göre büyük olasılıkla yakın zamanda hareket etmek niyetinde değiller. Temsilci Jim Himes Yahoo Finance ile Cuma günkü röportajında diplomatik olarak "Meslektaşlarımın çoğu kripto para birimleri hakkında derin bir bilgiye sahip değil" dedi.

Himes, Capitol Hill'deki kripto para ile ilgili giriş ve çıkışları yakından takip ediyor. House Financial Services komitesinin mevcut bir üyesi olmanın yanı sıra, Connecticut bölgesi kongre üyesi. Bir Rhodes bursiyeriydi ve Goldman Sachs'ta 12 yıl çalıştı. Politikaya girmeden önce bankanın telekomünikasyon teknolojisi grubunun başına yükseldi.

Milletvekilleri hakkındaki öngörüsü doğru çıksa bile, analistler yakın vadede diğer hükümet düzenleme biçimlerinden endişe duyuyorlar. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde Fed’in dijital bir dolarla bu alana daha fazla dahil olabileceğini belirtti. Ve bu hafta Çin, finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin kripto para birimiyle ilgili hizmetler sağlamasını yasakladığını söyledi. 

Deutsche Bank analisti Marion LaBoure yakın tarihli bir araştırma notunda “2021'in ikinci kısmı ve 2022'nin başı, dünyadaki kripto para birimleri için bir dönüm noktası olabilir, düzenleyicilerin gündemlerinde anahtar öncelik olarak kripto para birimleri var " dedi.

 

Himes, birçok milletvekilinin hala kripto para biriminin iyi bir şey olup olmadığını sorma noktasında olduğunu söylüyor. Himes, meslektaşlarının sorduğu sorulardan şöyle bahsetti "Size sadece Kongrede insanların söylediği türden genel bir atmosfer olduğunu söylüyorum, bilirsiniz, bana tekrar söyleyin, kripto para biriminin nesi iyi?"

Hem Meclis hem de Senato'daki milletvekilleri, son aylarda kripto para birimi hakkında bir dizi soru yöneltti.

Yakın tarihli bir röportajda Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin'in çalınmasının çok kolay olup olmadığı, daha küçük yatırımcıların yararlanıp yararlanmadığını sorularını sordu ve kripto para birimi madenciliğinin çevresel etkisiyle ilgili gerçek bir sorun olduğunu düşündüğünü belirtti.

Himes, şu an için kripto para birimi dalgalanmasına yasal yanıtın, Kongre oturumlarına yol açan ancak çok az somut eyleme yol açan son GameStop spekülasyonuna verilen yanıta benzer olabileceğini öne sürdü.

Himes, "Ağaçların gökyüzüne doğru büyüdüğüne ve dalgalanmanın dezavantajının nasıl göründüğüne dair çok pahalı bir eğitim alacağına inanan pek çok insan olduğu benim için çok açık" diye konuştu.

Kovid aşısı 9 yeni ilaç milyarderi yarattı

 

Bitcoin'i yine 'Çin' çarptı

 

ABD ekonomisinde veriler rekor seviyede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)