E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'i yine 'Çin' çarptı---

Bitcoin'i yine 'Çin' çarptı

Bitcoin'i yine 'Çin' çarptı
22 Mayıs 2021 - 08:53 borsagundem.com

Bitcoin (BTC) fiyatı, Çin'in madencilik ve alım satım işlemlerini durdurma konusundaki görüşünü yinelediğine dair haberler yayımlanmasıyla birlikte 21 Mayıs'ta sert bir düşüş gördü

Bitmeyen mesele: Çin ve Bitcoin
Ana akım medyada kripto paralar hakkında yayımlanan kötü haberlerin artırmasıyla BTC/USD paritesi cuma günü dakikalar içinde yüzde 10 oranında geriledi.

Parite, çarşamba günü 30.000 dolara kadar düşmüş, ardından rekor kıran bir toparlanma yaşayarak 42.000 doları geri kazanmıştı. Endişe oluşturan son haberlerin ardından kazanımların bir kısmı yok oldu. Olumsuz haberler arasında Çin hükümetinin, "Bitcoin madenciliği ve alım satım işlemlerini azaltma ve bireysel riski kararlı şekilde önleme" planlarını açıklaması vardı.

Çin, kendi yetki alanı dahilindeki kripto para faaliyetlerini kontrol etme planlarını zaten yinelemişti, ancak medya kaynakları, sektöre artık tehdit oluşturacak hamlelerin geleceğine dair yorumlar aktarıyor. Cuma günü herhangi bir resmi politika değişikliği yapılmadığı için, Bitcoin hakkında yapılan kötü tanıtımlar etkisini artırdı.

Popüler kripto yorumcusu Whalepanda, "Bırakın da Çin, Bitcoin işlemlerini ve madenciliğini gerçekten yasaklasın" diye yanıt verdi.

Geçmiş araştırmalar, Bitcoin ağının dış koşullardaki değişikliklere karşı dirençli olduğunu ve madencilik gücü kaybının kısa süre sonra alternatif bölgelerde telafi edildiğini gösteriyor.

Çin'in dışında Hong Kong'daki düzenleyiciler de, "milyonerler dışında" bireysel kripto para kullanımını yasaklamayı planlıyorlar. Tüm bu gelişmelerin ardından bu haber yayına hazırlanırken, Bitcoin 36.680 dolarlık dip seviyesinden toparlanmaya başlamıştı.

Piyasadaki esneklik düzeliyor
30.000 dolarlık düşüşün ardından gelen olumsuz haberlerin etkisiyle, aşırı kaldıraç kullanan trader'lar aradan çekildi ve işlemler yavaşladı. Zira Tesla CEO'su Elon Musk'ın perşembe günü gönderdiği, Bitcoin'in enerji tüketimini eleştiren tweet'i geçen haftaki kadar şoka neden olmadı. Bu arada popüler Twitter hesabı Documenting Bitcoin, Çin tarafından yayılan "FUD" akımının sonuçları hakkında manidar bir mesaj gönderdi. BTC/USD paritesi, Pekin hükümetinin daha önce de ortaya attığı kıyamet senaryosunun ardından tarihin en büyük artışını görmüştü.
(Cointelegraph)

Altın karşısında Bitcoin’in değeri yok

Bitcoin’de risk devam ediyor mu?

Bitcoin dev bir saadet zinciri mi geleceğin finansı mı?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oyun böyük galiba22 Mayıs 2021 11:51

    Heran değeri Sıfır olacakmış gibi hissettiren bu işi ayakta tutanlar kim acaba, onlar olmasa çoktan kapanırdı bu konu.. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Kahin22 Mayıs 2021 10:56

    20sene sonrasını düşünün dünyaya ve internete verdigi zararı şimdi maske takıyoruz ozaman ne takarız siz düşünün

  • Hacı yatmaz22 Mayıs 2021 10:52

    Kendi Çinli piçleri topluyordur ucuzdan. Çin yavşak yavşak alttan yeni ekonomi , üretim modeli ile ilerliyor. Dünyada birinci güç olmaya çalışıyor. Kripto para üretme konusunda geride kalmış, farkı kapatmaya uğraşıyor. Kripto para üretimi, sistemler, yapay zeka konusunda Amerika daha ilerden gidiyor, çin taklit ediyor daha çok. Ama az kaldı farkı kapatmaya. Kripto paraların bazısı tamamen boş ama bazısı da ucuz hızlı ödeme sistemi, akıllı sözleşme, veri düzenleyici, yapay zeka ve daha neler neler üstüne kurulu. Okuyanlar bilir. Ülkemizde yönetici olsam tam tersi kriptoyu denetim altına alıp kontrollü yeni ekonomik model kurardım. Türkiye gibi borçlu ve kapitalist düzende sömürülen ülkelerin esas altın, dolar yerine kripto ekonomik modellemesi yapması lazım geç kalmadan. Kur dünya çapında büyük kripto borsayı, köy kanunu, al vergiyi. Bir çok ülke yasaklarken sen ye rantını. Enflasyonu kontrol altına al

  • Mehmet22 Mayıs 2021 13:35

    Çin manipulasyon yapıyor. Şimdi mi aklı başına geldi. Belli ki köşeyi dönmek istiyor.

  • Kerim22 Mayıs 2021 10:47

    Merkez bankalari gereksiz yere para basip puyasaya bedava dagitti hibe etti.beles paralari alanlar hemen bitcoine altina kostu emtia fiyatlarini artirdi.modern titancilari zengin etti

  • Altın kağıt para döviz kripto22 Mayıs 2021 14:16

    İşte mevzu da bu merkez bankalarının bastığı paranın da hiç karşılığı yok sonra neymiş kriptonun karşılığı yokmuş. İnsanlar Mb larına , hazinelere, bankalara da güvenmiyor. Kripto en azından bir ödeme, takas, işletim, yazılım, anlaşma, sözleşme, veri düzeltme, karmaşık zincir rxn ları çözen sistem peki karşılıksız para nedir ? Yada çeşitli alanlarda maden gibi kullanılan altın haricinde, rezerv dışında ne işe yarıyor ? Bir çok madenden az işe yarıyor, Altının karşılığı ne ? Bakır, demir bile sanayide, teknolojide ve daha bir çok alanda altından çok işe yarıyor.

  • Okyanus22 Mayıs 2021 10:26

    Böyle giderse balinalar karaya vurur