E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Kuzey Kore, Myanmar ve Çin’e yaptırım uygulama kararı aldı---

ABD, Kuzey Kore, Myanmar ve Çin’e yaptırım uygulama kararı aldı

ABD, Kuzey Kore, Myanmar ve Çin’e yaptırım uygulama kararı aldı
11 Aralık 2021 - 10:41 borsagundem.com

ABD yönetimi, Kuzey Kore, Myanmar, Çin, Bangladeş ve Çin merkezli yapay zeka şirketi Sensetime ile bağlantılı onlarca kişi ve kuruluşa insan haklarını ihlal ettikleri iddiası ile yaptırım uygulama kararı aldı.

Kanada ve İngiltere, Myanmar’daki insan haklarını ihlalleri için ABD ile aynı kararı alırken Washington, Uluslararası İnsan Hakları Günü’nde (10 Aralık) Myanmar’daki askeri ve diğer kuruluşları hedef alarak Başkan Joe Biden yönetimi sırasında Kuzey Kore’ye ilk kez yaptırım uyguladı.

Reuters’ten aktarılana göre ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Wally Adeyemo, “Bugün özellikle İngiltere ve Kanada ile ortaklaşa attığımız adımlar dünyanın dört bir yanındaki liderlerin, devlet gücünü kötüye kullanarak insanlara acı çektirmek ve baskı uygulamak istemelerine karşı harekete geçeceğimiz mesajını veriyor” dedi.

ABD Hazine Bakanlığı ayrıca, Çin merkezli Sensetime şirketini Çin Askeri- Endüstriyel Şirketler Grubu listesine eklediğini bildirdi. Şirket, özellikle Uygurlar olmak üzere etnik kökeni belirleyebilen bir yüz tanıma sistemi geliştirdiğini açıklamıştı.

Böylece ABD’li yatırımcıların şirkete yatırım yapması yasaklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları ve insan hakları örgütleri, çoğunlukla Uygurlar ve diğer Müslüman azınlıklardan oluşan bir milyondan fazla insanın Çin’in Sincan bölgesindeki bir kampta gözaltında tutulduğunu söylüyor.

İsrail'den ABD'ye: İran'a yaptırımlar kaldırılmamalı

AB'den Rus şirkete yaptırım hazırlığı

Biden'dan Putin'e 'güçlü yaptırım' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU11 Aralık 2021 11:56

    peki neden şimdi söylermisiniz abd yıllarca myanmar da arakan müslümanlarını çin de uygur müslümanları diri diri yaktılar o zamanlar bunları yapsan bu felaketleri engeller bunların vebali sende de var.bunların amaçları siyase çin abd ekonomi ve askeri alanda geçemek üzere olunca böyle ayak oyunları yapıyorlar.