E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Kongresi'nde Türkiye'ye F-35 teslimini engelleme girişimi---

ABD Kongresi'nde Türkiye'ye F-35 teslimini engelleme girişimi

ABD Kongresi'nde Türkiye'ye F-35 teslimini engelleme girişimi
27 Nisan 2018 - 01:25 borsagundem.com

F-35’lerin Türkiye’ye teslimatını engellemek için ABD Kongresi’ne yasa tasarısı sunuldu

ABD Kongresi'nde bazı senatörler, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını engellemek için yasa tasarısı sundu. Yasa tasarısının gerekçesi olarak ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson'un tutuklu bulunması gösterildi.

Sputnik'te yer alan habere göre ABD'de aralarında cumhuriyetçi ve demokratların bulunduğu bir grup senatör, Amerikan din adamı Andrew Craig Brunson'un tutuklanması nedeniyle Türkiye'ye yeni F-35 savaş uçaklarının sevkiyatını engellemek istiyor.

İlgili yasa tasarısı, senatörler James Langford, Jeanne Shaheen ve Thom Tillis tarafından sunuldu.

MAHKEME 7 MAYIS'A ERTELENMİŞTİ

İzmir'de FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson, 16 Nisan'da hakim karşısına çıkmıştı. 35 yıl hapis cezası istenilen Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verilirken, mahkeme 7 Mayıs 2018 tarihine ertelenmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 27 Nisan 2018 14:42

    ÇAĞIMIZ FÜZE ÇAĞI. UÇAK İKİNCİ PLÂNA DÜŞTÜ. ÜLKEMİZİ KORUYACAK KADAR FÜZE ÜRETELİM. ABD NİN PAHALI UÇAKLARINI ALMAYALIM. UÇAK RUS DADA VAR JAPONYADA DA VAR KOREDE DE VAR. VEYA ORTAK TA ÜRETEBİLİRİZ. ABD JANTAJINA GEÇİT YOK.

  • erol g 27 Nisan 2018 09:55

    ORTAK ÜRETTİĞİMİZ F 16 LAR 15-30 YAŞINA GELDİ 30 YAŞINI AŞANLARIN DA HURDAYA AYRILMA ZAMANI GELDİ -30 YAŞ ÜZERİ F 16 UÇAKLARININ YERİNE ÜLKEMİZE SATARLAR İSE ÖNCELİKLE DAHA GELİŞMİŞ F 22 UÇAKLARINDAN SATIN ALARAK FİLOMUZU GENÇLEŞTİRMELİYİZ

  • psiko27 Nisan 2018 09:38

    double yol yaptık diye utanmadan övünüyorlar,memleketin yolları patates tarlası gibi,arabanın ön takımı 1 yılda 2 kere tamire girdi.

  • Şimşek27 Nisan 2018 08:06

    Dünyayı anormal, Türkiyeyi normal ve başarılı zannedenler oldu sonunda tarihte görülmemiş düşük faiz oranları ile gırtlağına kadar borca battık. Dünyada normalleşme ve faiz artışları başladı. Son 15 yılda yaşanan furyanın en az 15-20 yıl ödemesi olacak. Siyasi ödemesi de olacak. Kamu ve özel sektör yüz milyarlarca dolar borcunu artık yanında cüce kalan IMF kredileri ile de kapatamazsın. Türkiye dünyada kabul gören, saygı gören ve sevilen bir ülke değil (bu onların sorunu) ama Türkiye politika geliştirirken uzunca bir süre yer aldığı Batı kurumları ile sürekli kavga etmeye başladı. Borçlu Türkiye doğal kaynak zengini değil. Batı finans sisteminden borçlanıp Batıya mal satan Türkiyenin yaptıklarını İran yapmak zorunda değil ve İran büyük bir doğal kaynak zengini. Seçmen ekonomik çıkarına bakar. Azgın döviz kuru, enflasyon ve faiz artışına girmeye başlayınca ve fakir halk faturayı kendisinin ödeyeceğini anlamaya başlayınca çarşı pazar pis karışacak ve o günler hiç uzak değil.

  • Tam komedi27 Nisan 2018 02:16

    Allah allah trolcükler geç kalmişlar şimdiye yazmaları gerekiyordu " milli ve yerli savaş uçağı yapıyoruz diye " . Borç para ile nasıl silah yapılır biliyormusunuz ? Silah parçalarını borç veren ülkeden almak şartıyla !!! Yol , köprü , hastane , postane , stat , tünel , okul yaparsan borç veren çok olur ama fabrika kurucam dersen üretim yapıcam dersen borç para bulamazsın !!! Şeker fabrikaları niçin satıldı biliyormusunuz ? Çünkü akp ye borç verenler öyle istiyor.

  • ddd27 Nisan 2018 05:01

    tuttuğun partinin genel başkanını kasetle getirenler 15 milletvekilini kiraya vermelerini istedi okey

  • Hakikat 27 Nisan 2018 03:05

    Ülkenin ekonomik en büyük problemi nakit gücünün zayıflığı . Bunu bilmeyen mi var ? Madem bu sıkıntimiz var o zaman yan gelip tatalım millete uşak olalım öyle mi ? Anlaşılan savunma sanayi sizin gibileri çok rahatsız etmiş . IMF e borcumuz yok ya çok üzülmüşsünüz . Yeraltı yer üstü köprüler bedava yapılamamış vah vah . En son Afrin operasyonu tereyağından kıl çeker misali gerçekleştirilmiş ama bu da olsa olsa kontrollü operasyon ... akparti sütten çıkmış ak kaşık değil elbet kusurları da çoktur ya sizler ? 80 yıldır ne yaptınız da bu yapılanlar eksik kaldı ve akparti onca güçlük ve hıyanet arasında bunları tamamlamak ve üretmek zorunda kaldı . Ama dersinizi çok iyi biliyoruz . Çatlasanız patlasanız da cumhur ittifakı ve sonrasında ki ortaklıklar hep kazanacak inşaAllah . Tren geçiyor . İyi seyirler ...