E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD kaynaklı veri akışı piyasalara yön veriyor---

ABD kaynaklı veri akışı piyasalara yön veriyor

ABD kaynaklı veri akışı piyasalara yön veriyor
26 Temmuz 2021 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 14.230 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 55 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel bölgesel konular ele alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Yaklaşık 23 milyon kişi henüz aşı olmadı. 2. dozu olmayanların sayısı 17 milyon. Çift doz aşı olup, 3. doz aşıya gelmeyenlerin sayısı 9 milyona yakın.

ECB faiz oranlarında değişikliğe gitmedi . ECB, 1,85 trilyon euro olarak planlanan varlık alımlarının en azından 2022 Mart sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

ECB, bankaların temettü sınırlamalarını Eylül'de kaldıracak. .

Lagarde: Faizin artması için enflasyon %2'nin altında olmamalı .

Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidlmann, ECB'nin düşük faiz ortamını çok uzun süre devam ettirmesinden endişe ettiğini söyledi .

ABD Başkanı Biden: Enflasyon konusunda tetikteyiz . Fiyat artışlarının büyük bölümü geçici görünüyor. Powell'a Fed'in bağımsız olduğunu vurguladım.

ABD, Türkiye'nin Kıbrıs için sunduğu iki devletli çözüm önerisini reddetti .

BM Güvenlik Konseyi, Türkiye ve Kıbrıslı Türkler’in kapalı bölge Maraş’ın kısmen yeniden açılması planını kınadı ve karardan derhal dönülmesi çağrısında bulundu. Güvenlik Konseyi, gerilimi arttıracak, tek taraflı, BMGK kararlarına uymayan eylemlerden kaçınılmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı: (Maraş açılımı) Çeşitli ülkelerin, Ada’daki gerçeklerle bağdaşmayan, asılsız iddialara dayanan açıklamalarını tümüyle reddediyoruz .

Çin, Yabancı Yaptırımlarla Mücadele Yasası kapsamında, ABD'li 7 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacağını bildirdi.

JP Morgan, ABD'de kripto para fonlarını bireysel müşterilere açan ilk büyük banka oldu

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Covid-19 aşısı olmasına rağmen bağışıklık sistemi zayıf olan insanların ek bir güçlendirme dozuna ihtiyaç duyabileceklerini açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinde ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımların kalkmamasından İran Meclisini sorumlu tuttu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kıbrıs’ta Maraş’ın statüsünün değiştirilmesine yönelik açıklamaları kınadı .

Kremlin: Putin ve Merkel Kuzey Akım-2 ve Ukrayna’yı görüştü.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz haftanın ilk işlem gününde delta varyantı ile artan coronavirüs vaka satıları piyasaları baskıladı. ABD tarafından açıklanan yüksek enflasyon verisinin Hazine Bakanı ve Fed Başkanı tarafından ‘kısa süreli’ olduğu söylense de ABD’deki şirketlerden gelen enflasyon yorumları endişelerin kısa süreli olmadığına işaret etti.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında geçen hafta Pazartesi günü yarım gün seans açıktı. Hafif satıcılı başlanılan işlem gününde yurtiçi, küresel piyasalardaki tedirginliğe paralel sert düşüş yaşadı. Endeks 1.352 seviyesinden yarım işlem gününü tamamladı. Dolar / TL geçtiğimiz Pazartesi gününe 8,52 seviyelerinden başlasa da 8,61 seviyesine kadar yükseldi.

ABD Çalışma Bakanlığı, Perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı 17 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 51.000 kişi artarak 419.000 çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.463 - 1.481 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.468 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 19.499 artarak 552.443 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.493 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.490’nın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.540 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.452 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.480 ve 1,490 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.461 ve 1.452 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 26/07/2021

ECB, bankaların temettü sınırlamalarını eylül ayında kaldıracak

Altında Fed bekleyişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)