E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Çin verileriyle karıştı---

Asya borsaları Çin verileriyle karıştı

Asya borsaları Çin verileriyle karıştı
03 Şubat 2023 - 07:27 borsagundem.com

Asya-Pasifik'te hisse senetleri, Caixin satın alma yöneticileri endeksinin Çin'de hizmet faaliyetinin Ocak ayında toparlandığını göstermesiyle Cuma günü karışık işlem gördü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 2,09 düşerek bölgedeki kayıplara öncülük etti. Anakara Çin'de Şanghay Bileşik yüzde 1,32 ve Shenzhen Bileşeni yüzde 1,45 düştü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,43 yükseldi ve Topix Ocak ayı için au Jibun Bank Japonya Hizmet Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin ay için daha fazla büyüme kaydetmesiyle yüzde 0,21 yükseldi.

Güney Kore'de Kospi de yüzde 0,31 ve Kosdaq yüzde 0,07 yükseldi.

Avustralya'da S&P/ASX 200, yatırımcıların Aralık ayı için yüzde 4,3 düşen yeni konut kredisi taahhütlerini sindirmesiyle yüzde 0,32 yükseldi. Singapur, 2022'nin son ayı perakende satışlarını günün ilerleyen saatlerinde açıklayacak.

Adani Group'un kurucusu ve başkanı Gautam Adani'nin net değeri bir gecede daha da düştü ve şu anda Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 21. sırada yer alıyor. Yılbaşından bugüne toplam 59,2 milyar dolarlık net servetini Perşembe günkü piyasa kapanışı itibarıyla 63,1 milyar dolara kaybetti.

ABD'de bir gecede, Wall Street'teki büyük endeksler, teknoloji hisselerinin yönlendirdiği bir ralli gördü. Meta, beklenenden daha iyi bir kazanç raporu gördükten sonra yüzde 23 artarak 2013'ten bu yana en iyi gününü kutladı.

NYSE karışık seyirle kapandı: Meta dikkat çekti

 

SPK’dan iki fon için 'ters repo' düzenlemesi

 

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

BIST 100'de yüzde 3 düşüşte otomatik yukarı adım kuralı uygulanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)