E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile Çin arasındaki çalışma grupları dördüncü kez toplandı---

ABD ile Çin arasındaki çalışma grupları dördüncü kez toplandı

ABD ile Çin arasındaki çalışma grupları dördüncü kez toplandı
16 Nisan 2024 - 23:00 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındakiEkonomik ve Mali Çalışma Grupları dördüncü kez toplandı

ABD ile Çin arasında geçen yıl kurulan Ekonomik ve Mali Çalışma Grupları, dördüncü toplantısını yaptı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Ekonomik Çalışma Grubu'nun bugünkü toplantısının, geçen sonbahardaki kuruluşundan bu yana dördüncü toplantı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, ABD Hazine Bakanlığı ve Çin Maliye Bakanlığından üst düzey yetkililerin iki ülkedeki son makroekonomik durum hakkındaki görüşmelerini sürdürdüğü belirtilen açıklamada, her iki tarafın da yerel ve küresel ekonomilerin dengeli büyümesini destekleyen ekonomik politikaların düzenli bir tempoda tartışılması konusunda mutabakata vardığı aktarıldı.

ABD heyetinin Çin'in piyasa dışı uygulamaları ve endüstriyel kapasite fazlası hakkındaki endişelerini dile getirmeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, tarafların da bu konuları daha fazla tartışmayı kabul ettiği bildirildi.

Açıklamada, Mali Çalışma Grubu'nun da dördüncü kez toplandığına değinilerek, oturumlarda bankaların likidite riski yönetimi, finansal istikrar ve piyasa gelişmeleri, swap düzenleme uygulamaları, sınır ötesi ödemeler ve veriler ile sürdürülebilir finans gibi konuların ele alındığı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın Mali Çalışma Grubu'nda sürdürülebilir finans konusunda yeni ilerleme kaydedilmesini memnuniyetle karşıladığı aktarılan açıklamada, ABD ile Çin'in, bu alandaki karşılıklı çıkar alanları konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Tarafların, çeşitli sektörlerin karbondan arındırılmasını desteklemek için geçiş finansmanının önemi üzerinde mutabakata vardığı ifade edildi.

İran'a Çin desteği

 

Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası toplantıları için ABD'ye gitti

 

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan İran'a yaptırım uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)