E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD hükümeti kapanmaktan kurtuldu---

ABD hükümeti kapanmaktan kurtuldu

ABD hükümeti kapanmaktan kurtuldu
30 Eylül 2023 - 23:29 borsagundem.com

Amerikan Temsilciler Meclisi 45 gün boyunca ABD hükümetini açık tutacak kısa vadeli tasarıyı geçirdi

ABD Kongresi’nde Temsilciler Meclisi hükümeti 45 gün daha açık tutacak kısa vadeli bir finansman tasarısını hükümetin kapanmasına saatler kala 91’e karşı 335 oyla kabul etti.

Financial Times’ın haberine göre, karar nihai ödeneklerin Kongre ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından onaylanmamış olmasına rağmen federal hükümetin operasyonlarına devam etmesine izin verecek ‘geçici’ bir harcama tasarısı niteliğinde.

Tasarı şimdi Demokratların küçük bir farkla kontrol ettiği Senato’ya gidiyor. Senato’nun anlaşmayı onaylamak için ABD saati ile gece yarısına kadar vakti var.

Ukrayna’ya 6 milyar dolar sözü asılı kaldı

ABD Kongresi’nin Ukrayna’ya yaklaşık 6 milyar dolar ek ABD yardımını da içeren tasarının onaylanıp onaylanmayacağı belirsizliğini koruyor. Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen tasarıda Ukrayna’ya yönelik finansman hariç tutuluyor.

Birçok Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçisi Kiev'e daha fazla destek sağlama konusunda ihtiyatlı davranırken, Senato’daki nüfuzlu Cumhuriyetçilerin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'i destekleme ihtiyacı konusunda daha kararlı göründüğü de belirtiliyor.

McCarty’nin koltuğu sarsıldı

Cumartesi günü Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylama, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'ni günlerce süren başarısız uzlaşma girişimlerinin ardından geldi. Sürecin ardından McCarthy’nin liderliği de tartışmalı hale geldi. Temsilciler Meclisi Demokratlarının yanında Cumhuriyetçiler de sert bütçe kesintileri içeren McCarthy’nin bütçe tasarısına hayır oyu kullanmıştı.

Temsilciler Meclisi’nin ABD hükümetini 45 gün boyunca daha açık tutacak tasarısı Cumhuriyetçiler tarafından hazırlandı.

Demokratlar kapanma krizi için Cumhuriyetçileri suçluyor

Demokratlar, Temsilciler Meclisi'ndeki küçük ama güçlü bir azınlık olan muhafazakarların son günlerde önerilen birkaç uzlaşma anlaşmasını engellediği göz önüne alındığında, kapatma dramasının suçunu Cumhuriyetçilere yükleniyor.

Temsilciler Meclisi'nin en üst düzey Demokrat Partili Hakeem Jeffries, Cumartesi günkü oylamadan önce Temsilciler Meclisi katında yaptığı uzun konuşmasında, "aşırı" Cumhuriyetçileri ABD hükümetini "tehlikeli bir hükümet kapanmasına doğru" sürüklediği için azarladı.

Jeffries, “Kaosun, işlevsizliğin, aşırıcılığın büyük ölçüde Cumhuriyetçi çoğunluğun dar bakış açısının bir sonucu olduğuna inanmamız gerekiyor. Biz de koridorun diğer tarafında (Senato) son derece dar olan aynı çoğunluğa sahiptik ve kaos, işlevsizlik ve aşırıcılık yerine, Amerikan halkı için çalıştık” açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray da, Kongre'nin federal hükümeti finanse etme sorumluluğunu taşıdığı konusunda ısrar ederek, kapanma krizi için Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerini suçladı.

ABD'de kritik saatler: Hükümet kapanacak

 

ABD'de Cumhuriyetçilerin geçici bütçe tasarısı reddedildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran02 Ekim 2023 08:35

    Hiç merak etmesinler çok uzak olmayan bir zaman diliminde sonun başlangıcı süreci işlemeye başlayacak.

  • FİNANS DÜNYASI01 Ekim 2023 11:09

    Resmen midem bulanıyor bu haberleri duymaktan bu ne yahu sizlerin amaçlarını ne dünya ekonomi piyasalarını her sene bir türlü moralini bozmak için her türlü olayları kullanıyorlar.

  • yorum01 Ekim 2023 09:41

    her sene aynı polemik

  • Berber Bekri 01 Ekim 2023 00:55

    Yav he he hep aynı terane bıktık bu tiyatro'dan cumhuriyetçiler demokratlar pazarlıklar aba altından sopalar tavizler sonuç oyna avantaj...