E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri Fed öncesi dalgalanıyor---

​ABD hisseleri Fed öncesi dalgalanıyor

​ABD hisseleri Fed öncesi dalgalanıyor
18 Aralık 2013 - 20:25 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in tahvil alımlarını azaltıp azaltmayacağını beklerken dalgalı bir seyir izliyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün son altı günde beşinci kez yükselmesinin ardından, Fed'in bugün sona erecek iki günlük toplantısı sonrasında aylık tahvil alımlarını azaltıp azaltmayacağının açıklanması beklenirken, dalgalı bir seyir izliyor.

İnşaat şirketleri, konut başlangıçları verisinin Kasım ayında beş yılın zirvesine ulaşması ve Lennar Corp.'un çeyrek dönem gelirlerinin beklentileri aşması ile ralli yaptı. CVS Caremark Corp., temettü artırımına gitmesiyle yüzde 2.5 tırmandı. Ford Motor Co. ise gelecek yıl kârında düşüş tahmini yapmasıyla yüzde 7 geriledi. Jabil Circuit ise gelirlerinin analist beklentilerini kaçırmasıyla yüzde 21 kayıp yaşadı. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 11:54'te 1,779.31 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 21.17 puan, yani yüzde 0.1 kazançla 15,896.43 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 17 üzerinde seyretti. 

New York merkezli Federated Investors şef hisse piyasası stratejisti Phil Orlando, "Yatırımcılar heyecanlı bir şekilde Fed'in azaltma planına yönelik kararını bekliyor. Piyasa karar açıklanıp Bernanke'nin neden bu kararı aldıklarını duyana kadar durgun seyredecektir" yorumunu yaptı. 

S&P 500 Endeksi 9 Aralık'taki zirve rekorunun ardından, gelişme gösteren ekonomik verilerin Fedin aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı söylentilerini artırması ile, yüzde 1.5 düşüş yaşadı. 

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) yerel saat ile 14:00'da (TSİ 21:00) faaliyet raporu ile ekonomik büyüme, enflasyon ve işsizlik tahminlerini açıklayacak. Bernanke'nin ise karardan yarım saat sonra konuşması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)