E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri düşüyor---

ABD hazine tahvilleri düşüyor

ABD hazine tahvilleri düşüyor
02 Aralık 2013 - 16:01 borsagundem.com

ABD'de hazine tahvilleri, bu hafta gelecek olan Kasım verilerinde imalat ve işgücü piyasasında genişleme beklenirken, düşüşün üçüncü gününe girdi

ABD'de 10 yıllık hazine tahvilleri, bu hafta gelecek olan Kasım verilerinde imalat ve işgücü piyasasında genişleme beklenirken, son ayın en büyük düşüş serisinde gerilemenin üçüncü gününe girdi.

ABD hazine tahvilleri, ekonominin Fed'in tahvil alımını azaltmaya başlamak için yeterince güçlü olduğu spekülasyonlarıyla, Ağustos'tan beri ilk aylık düşüşlerinin ardından kayba devam etti. Politika yapıcılarının bir sonraki toplantısı 17-18 Aralık'ta yapılacak. Gösterge faizleri, Eylül'de, Fed'in tahvil alımını beklenmedik bir şekilde aylık 85 milyar dolarda tutmasıyla, bu senenin zirvesi olan yüzde 3'e tırmandı. Bloomberg ABD Hazine Tahvili Endeksi bu yıl yüzde 2.3 azaldı.

"Ekonomi daha iyi gözüküyor ve Fed'in tahvil alımını azaltma olasılığı yükselmesine rağmen bunu hemen yapacaklarını zannetmiyorum," diyen Utrecht merkezli Hollandalı Rabobank Groep'in baş piyasa ekonomisti Philip Marey, "Faizlerin bu seviyelerde tutunması muhtemel bir olasılık. Eylül başında yüzde 3'lerdeydik ve yakın bir zamanda bu noktaya varmayacağız," diye görüş belirtti.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi fiyatlarına göre, 10 yıllık gösterge faizi dört baz puan çıkarak New York saatiyle 07:22'de yüzde 2.79'u buldu. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil 3/8 düşerek 99 22/32'ye geriledi. Üç günlük kayıp serisi, 1 Kasım ile biten süreçten beri en uzun düşüş olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)