E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Fransa ve Almanya depremzedelere yardım için seferber oldular---

ABD, Fransa ve Almanya depremzedelere yardım için seferber oldular

ABD, Fransa ve Almanya depremzedelere yardım için seferber oldular
07 Şubat 2023 - 03:48 borsagundem.com

Türkiye'de yaşanan şiddetli depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken ABD, Almanya ve Fransa depremzedelere yardım için seferber oldular.

Türkiye Hayırseverlik Fonları (TPF), Zakat Vakfı (ZF), ABD İslami Yardım (IRU), Hasene Uluslararası Yardım Örgütü gibi kuruluşlar sosyal medya ve resmi siteleri üzerinden yardım çağrısı yaparken, Türk ve Müslüman toplumları içinden bireysel ve gruplar halinde yapılan yardım çalışmaları da dikkati çekti.

Ülkedeki Müslüman örgütlerin en büyük çatı kuruluşu olan ABD Müslüman Örgütler Konseyi (USCMO), ABD’deki Müslümanlara ve Müslüman yardım kuruluşlarına Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere acil insanı yardım yapmaları çağrısında bulundu.

USCMO’dan yapılan yazılı açıklamada, cuma günü ülkedeki bütün cami ve İslam merkezlerinde depremden etkilenen insanlar için yardım toplanması talebi dile getirildi.

Müslüman gruplar dışında, ABD merkezli yardım kuruluşları Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu, Umut Projesi, Çocukları Kurtarın ve KüreselBağış gibi örgütler de Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremler için yardım çalışması başlattı.

Teknoloji şirketi Apple Üst Yöneticisi Tim Cook da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunarken, “Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak.” ifadesine yer verdi.

Fransa’nın Strazburg bölgesinde yardım seferberliği

Strazburg bölgesinde yaşayan Kahramanmaraşlı nakliyeci Mikail Oynar’ın başlattığı kampanya kapsamında bölgedeki Türkler ve Fransızlar ile sınırın diğer tarafında Almanya’da yaşayan Türkler depremzedeler için seferber oldu.

Yardımlara ilişkin lojistik kısımda gönüllü olarak çalışan Hataylı gurbetçi Furkan Çelik, AA muhabirine, depremzedeler için çocuk bezi, hijyen malzemeleri, ayakkabı, kıyafet ve battaniye gibi çeşitli malzemeler topladıklarını söyledi.

Çelik, yardım yapılacağı bilgisi yayılır yayılmaz kısa sürede çok sayıda malzemenin toplandığını ifade ederek, "Başta Türklerin gayreti sayesinde, ikinci bir kamyonu doldurma yönünde ilerliyoruz, depolarımız doldu." dedi.

Yardım ulaştırmak isteyenlerin kuyruk oluşturduğunu anlatan Çelik, Hoerdt Belediyesinin de depremzedeler için taşıma kolisi yardımında bulunduğunu söyledi.

Bölgedeki Fransızların da yardım yaptığını aktaran Çelik, "Ümidimiz en hızlı şekilde yardım kamyonlarını Türkiye’ye ulaştırmak." ifadesini kullandı.

Almanya'dan arama kurtarma ekibi deprem bölgesine hareket etti

International Search and Rescue (ISAR) tarafından organize edilen ve uzmanlardan oluşan ekip Köln-Bonn Havalimanı'ndan özel uçakla Gaziantep'e hareket etti.

Kurtarma ekibinin lideri Steven Bayer, uçuş öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yetkililerle irtibata geçip en kısa sürede deprem bölgesine ulaşmak için ilk aşamada "hızlı kurtarma ekibi" olarak bir araya geldiklerini söyledi.

Takım olarak 20 yıldan fazla arama kurtarma tecrübesine sahip olduklarını belirten Bayer, çok hızlı hareket edip organize olduklarını ve depremde zarar gören insanlara yardım etmek için çalışacaklarını ifade etti.

Enkaz altındaki insanları bulmak için özel eğitimli ve kokuya duyarlı kurtarma köpeklerinin yanı sıra özel arama teknolojisi de kullanan hızlı kurtarma ekibinin ilk aşamada 100 saat görev alacağı ve gerekirse 14 gün boyunca Türkiye'de kalabilecekleri belirtildi.

NATO Karargahında Türk bayrağı yarıya indirildi

 

Madenciler deprem bölgesine gidiyor

 

İzmir'den deprem bölgesine 2 bin 331 personel gönderildi

 

Hatay'a 41 uçak, 6 bin 718 personel sevk edildi

 

813 ambulans ve 227 UMKE Timi deprem bölgesinde görevde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)