E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Ege'de tansiyonu yükseltiyor---

ABD Ege'de tansiyonu yükseltiyor

ABD Ege'de tansiyonu yükseltiyor
03 Ağustos 2023 - 15:20 borsagundem.com

Yunanistan'ın gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırması Türkiye tarafından tepkiyle karşılanıyor. Adalara kurduğu üsleri genişletme peşinde olan ABD'nin Ege Denizi ile ilgili planı ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilim son dönemlerde durulmuşken ABD'den olumlu atmosfere gölge düşürecek bir adım gelmek üzere... Yunan basınında yer alan haberlere göre, ABD Ege Denizi'ndeki Yunan adalarına yeni askeri üsler kurmayı planlıyor...

YENİ ÜS İDDİASI

Yunan Kathimerini'de yer alan "Yunan adalarında yeni Amerikan üsleri kurma olasılığı değerlendiriliyor" başlıklı haberde, ABD Temsilciler Meclisi, savunma bütçesinde yapılan bir değişiklik Yunan adalarında yeni Amerikan üsleri kurna olasılığını gündeme getiriyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, Yunanistan'da Amerikan askerinin varlığının adalara özel vurgu yapılacak şekilde genişletilmesinin Temsilciler Meclisi savunma bütçesi tasarısında yer alıyor.

Değişiklik ile özellikle, Savunma Bakanları ve Dışişleri Bakanları tarafından kongrenin ilgili komitelerine, ABD ve Yunanistan arasında güvenlik ilişkisi hakkında ortaklaşa bir rapor sunulması istendiği ifade edildi.

Senato'nun hali hazırda tasarı için olumlu yönde oy kullandığı ifade edilirken şimdi ABD Başkanı Joe Biden'a gönderilecek nihai metin üzerinde müzakerelerin yapıldığı belirtildi. Nihai tasarının iki ay içerisinde sunulması gerektiği ifade edildi.

Raporda şu 4 noktaya dikkat çekileceği yazıldı.

1-Yunanistan'da özellikle Yunan adalarında ek üsler veya genişletilmiş ABD varlığının analizi

2-ABD ve Yunanistan arasındaki Karşılıklı Savunma İş Birliği Anlaşması kapsamında ABD'ye verilen temel hakların açıklanması

3- Yunan adalarında yer alan üslerdeki ABD faaliyetlerinin açıklanması

4- 2021 tarihli ABD-Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Yasası'nın güvenlik konularının değerlendirilmesi...

"ABD YUNANİSTANDA VARLIĞINI GENİŞLETMEK İSTİYOR"

Konuya ilişkin Ta Nea'da yer alan haberde ise "ABD, Yunan adalarında üs istiyor" başlığı kullanıldı.

Yunanistan'daki Amerikan askeri varlığının genişletilmesi için ABD Temsilciler Meclisi'nin Ege Denizi'ndeki Yunan adalarına özellikle dikkat çektiği vurgulandı...

Yunanistan, Dedeağaç'ı Fransızlara da açıyor

 

Dedeağaç, ABD'nin silah merkezi oldu

 

ABD’den Dedeağaç’a yüzlerce tank ve zırhlı araç sevkiyatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)