E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Doğu Akdeniz’e ikinci uçak gemisini gönderdi---

ABD, Doğu Akdeniz’e ikinci uçak gemisini gönderdi

ABD, Doğu Akdeniz’e ikinci uçak gemisini gönderdi
15 Ekim 2023 - 10:49 borsagundem.com

ABD yönetimi, USS Eisenhower uçak gemisinin de Doğu Akdeniz’e gönderildiğini duyurdu

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in emriyle USS Eisenhower uçak gemisinin de Doğu Akdeniz’e gönderildiğini duyurdu. CENTCOM, USS Esienhower’ın daha önce bölgeye giden USS Gerald R. Ford uçak gemisine katılacağını belirtti.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, USS Eisenhower’ın bu hafta başında bölgeye giden USS Ford’a katılması talimatını verdi” denildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, verdiği emirle ilgili yaptığı açıklamada ise “USS Dwight D. Eisenhower’ın Doğu Akdeniz'e intikal etmeye başlaması talimatını verdim. İsrail'e yönelik düşmanca eylemleri ve Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından bu savaşı genişletme çabalarını caydırma çabamızın bir parçası olarak, Saldırı Grubu USS Philippine Sea (CG 58) güdümlü füze kruvazörü, USS Gravely (DDG 107) ve USS Mason (DDG 87) güdümlü füze destroyerleri ve dokuz uçak filosu ile Carrier Air Wing 3 ve gemiye bindirilmiş karargâh personelinden oluşmaktadır. USS Eisenhower, bu hafta başında bölgeye giden USS Gerald R. Ford’a katılacak” denildi. 

ABD, İsrail'e destek amacıyla uçak gemi filosunu gönderiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çakır 16 Ekim 2023 00:03

    ABD savunmayla harcadığı parayı dünyadaki fakirlere dagitsa savaş olurmu sizce mesele amaç Ortadoğu'nun tüm kaynaklarına çökme girişimi biz Türkiye olarak geri kaldığımız teknoloji konusunda çok hızlı hareket etmeliyiz hedeflerinde Türkiye var zalime boyun eğmek zorunda kalmayalım inşallah Allah yardımcımız olsun kalın sağlıcakla

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL15 Ekim 2023 20:09

    Bu katliamları yapan ve aslında abd, fransa ingiltere almanya dır.eğer bunlar istemese israil yerinden kıpırdayamazlar.

  • Mucise Reis : )15 Ekim 2023 12:27

    Hamas yaklaşık 30 bin kişilik bir grup. çocukları krallar gibi arsalar, lüks hayatlarda burabir İslam gerçeği senın oğlunsavaşır, hamas liderleri oğulları lüks içinde yaşar... Filisitn ordusu yok devletı yok her direnen mecbur bunları içine giriyo, öyle kabul edılıyor. peli bu hamas kumandası kımde ? burasıda bir çelişkı..Devet kurulsa devlet modeli ne olacak ? iran mı?afganistan mı? buda bir çelişki... asıl olan filistinde masumlar ölüyor. devletler izliyor. herkes cebine ve gelecekteki menafatine bakıyor. masumlara bakan ve koruyan bir taraf yok. fakirsen çilekeşsın, ezileceksin, belkide öleceksin. din kullananlar var iki tarafdada. ama ülke manfaatleri savaşıyor.. dünya 5 den küçük çünku...taraf seçmek istemiyorum, masumlar olmesın sadece

  • FİNANS DÜNYASI15 Ekim 2023 11:26

    keşke tüm abd ve ab ülkelerinin hepsi gelse iyi olmazmı idi.

  • Mucise Reis : )15 Ekim 2023 11:16

    Şunlara bakarmısınz haçlı ordusunun hepsi gelmiş 5-10 000 hamasa karşı savaşacaklar.Bunların hepsi korkak ama teknolojileri iyi yoksa hamas bunların topunu yok eder. Aslında müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olsa savaşmaya hiç gerek yoktur.ellerindeki doğalgaz petrol ve değeirleri madenleri satmasınlar abd ve ab ülkeleri büyük ekonomik çöküntü içine girerler.Bu savaşı hamasa içlerine sıza ajanları yaptırdı çünkü israil bölünmek üzere idi böyle bir olayın olması lazım idi.ALLAH bunların hepsinin belasını bir gün verecektir.