E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiABD, çip AR-GE'sine 5 milyar dolardan fazla yeni yatırım yapacak---

ABD, çip AR-GE'sine 5 milyar dolardan fazla yeni yatırım yapacak

ABD, çip AR-GE'sine 5 milyar dolardan fazla yeni yatırım yapacak
09 Şubat 2024 - 22:25 borsagundem.com

ABD tarafından yapılan açıklamada AR-GE'yi artırma hedefi kapsamında çip ile ilgili araştırma, geliştirme ve iş gücü ihtiyaçlarına milyarlarca dolar yatırım yapılmasının planlandığı duyuruldu

ABD yönetimi, kamu-özel sektör ortaklığında kurulan Ulusal Yarı İletken Teknoloji Merkezinin (NSTC) de dahil olduğu çip araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetlerine 5 milyar dolardan fazla yatırım yapacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD'de AR-GE'yi artırma hedefi kapsamında yarı iletkenle ilgili araştırma, geliştirme ve iş gücü ihtiyaçlarına milyarlarca dolar yatırım yapılmasının planlandığı duyuruldu.

Bu yatırımların ülkenin yarı iletken AR-GE alanındaki konumunu ilerleteceği ifade edilen açıklamada, ayrıca, yeni teknolojilerin ticarileştirilmesinin zaman ve maliyetinin azaltılması ile ABD ulusal güvenliğinin güçlendirilmesine katkı yapacağı vurgulandı.

EN AZ 5 MİLYAR DOLAR

Açıklamada, Amerika'da icat edilen yarı iletkenlerin modern ekonominin omurgasını oluşturduğuna işaret edilerek, ancak bugün ABD'nin küresel arzın yüzde 10'undan azını ürettiğine ve ülkede en gelişmiş çiplerden hiçbirinin üretilemediğine dikkati çekildi.

NSTC'ye en az 5 milyar dolar yatırım yapılmasının planlandığı bildirilen açıklamada, merkezin en son teknolojilerin tasarımını, prototipini ve pilot uygulamasını destekleyerek ABD'nin yeni nesil yarı iletken teknolojilerinde öncü olmasını, geliştiricilerin ortak tesislerden ve uzmanlıktan yararlanmasına imkan tanınmasını ve sektörde vasıflı iş gücünün oluşturulmasını sağlayacağı kaydedildi.

Elon Musk'ın beyin çipi şirketi insanlı deneyi gerçekleştirdi!

 

ABD'de Microchip Technology'ye çip üretimini artırmak için teşvik verilecek

 

ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri beklentileri aştı

 

ABD'nin çip ihracatı kısıtlaması hisselere yansıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Şubat 2024 12:53

    Bu çip hafısa oluyor... ürettiğin herşey de var. akıl yani.. bu çipi robot süpürgeye tak programla ..yada otomobile tak programı yukle içine, yad auzay mekiğine, ayda iha sihaya, yada elektrıklı akıllı diğer ev aletlerıne.. bu olmadan hiç bişe olmaz. bunu üreten dunyaya hukum sürer, her ekonomı bu çipler emuhtaç bunu üreten satan domates biber üretmesede kendıne yetecek kadar üretsede olur. dunyalardan istediği teknolojıyı takas ile alır. uçaklarda, gemılerde, herşey bu çiplere muhtaç cep telefonları ne varsa akıllı olan