E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin çip ihracatı kısıtlaması hisselere yansıdı---

ABD'nin çip ihracatı kısıtlaması hisselere yansıdı

ABD'nin çip ihracatı kısıtlaması hisselere yansıdı
18 Ekim 2023 - 07:50 borsagundem.com

ABD'nin Çin'e yapay zeka çipi ihracatına yönelik yeni kısıtlamaları hem Asyalı çip üreticilerine ilişkin hisse senetlerinde hem de ABD'deki hisse senetlerinde düşüşe yol açtı.


Çip üretim devi Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp'un hisseleri yüzde 1,27 kadar düşerken, Foxconn olarak da bilinen muadili Hon Hai Precision Industry yüzde 0,47 oranında değer kaybetti.
Öte yandan yerli Çinli çip üreticisi SMIC'in hisseleri yüzde 4,62'ye kadar yükseldi, ancak daha sonra kazançlarını yüzde 2,43'e kadar artırdı. Muadili Hua Hong Semiconductor yüzde 0,41 kaybetti.

ABD’deki hisseleri de düştü

Popüler çip üreticilerinin hisseleri, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Çin'e gelişmiş yapay zeka çiplerinin satışına yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmayı planladığını açıklamasının ardından Salı günü düştü.

Nvidia hisseleri yüzde 7 oranında değer kaybederken, Gelişmiş Mikro Cihazlar yaklaşık yüzde 4 oranında düşüş yaşadı. Marvell Technology, Intel ve Broadcom'un her biri yaklaşık yüzde 3 oranında kayıp yaşadı.

ABD hükümeti, yeni kuralların geçen yıl yapay zeka çip ihracatına getirilen kısıtlamanın ardından ortaya çıkan boşlukları kapatmayı amaçladığını söyledi.

Asya borsaları Çin verileri sonrası düşüşe geçti

 

Avrupa'nın ardından NYSE de karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)