E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD-Çin, piyasalar üzerinde baskı sebebi ---

ABD-Çin, piyasalar üzerinde baskı sebebi

ABD-Çin, piyasalar üzerinde baskı sebebi
14 Temmuz 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Haftaya alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de yükselişine devam etti ve %3.1 artışla 118.399 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 20.2 milyar TL ile geçen haftaya göre düşük gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 99 hisse değer kazandı, 1 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 6.86'nın hemen üzerinde yatay seyrine devam ederken, risk primi CDS ise 500 üzerinde işlem gördü.

Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda karışık bir hava hakim.

ABD'de haftaya iyi başlayan hisse endeksleri seans içinde dalgalı bir seyir izledi. Özellikle California eyaletinde vaka artışları sebebiyle restoran, sinema salonu gibi işletmelerin yeniden faaliyetinin durdurulması endekslerde sert satışlara sebep oldu. Bir süredir hızlı yükselen Tesla da seans içi tüm kazançlarını geri verdi.

Öte yandan Pfizer, BioNTech gibi şirketlerden aşı haberleri gelmeye devam ediyor. Kaynaklara göre 4-6 hafta içinde ilk üretime başlanacağı belirtiliyor. Seri üretim için ise Ekim ayına işaret ediliyor. Vadeli piyasalarda bu haberlere bağlı olarak hafif tepki alımları izlense de ABD-Çin arasında Güney Çin Denizi'nde yayılma gerginliği de piyasalar üzerinde baskı sebebi olabilir. Bu sabah Asya'da açıklanan verilen pozitif değerlendirilse de ABD seansı sonrasında orada da hafif satıcılı bir görünüm hakim. Günün devamında Almanya enflasyon ve ZEW beklenti endeksi, AB bölgesi sanayi üretimi, ABD'de ise Haziran ayı enflasyon verisi takip edilecek. ABD'de açıklanacak olan TÜFE, hem para birimleri hem de endeksler üzerinde etkili olabilir, beklenti %0.3.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste 118.800-119.500 direnç seviyeleri iken 117.800-117.000 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Nispeten düşük hacme rağmen 118.000 üzerinde kapanış pozitif değerlendirilebilir, 117.800 zarar kes olmak üzere pozisyonlar korunmalıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)