E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD - Çin ilişkilerinin seyri fiyatlamada önemini koruyor---

ABD - Çin ilişkilerinin seyri fiyatlamada önemini koruyor

ABD - Çin ilişkilerinin seyri fiyatlamada önemini koruyor
29 Mayıs 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Çin, ABD'nin itirazlarına rağmen dün Hong Kong güvenlik yasasını onaylarken, ABD Başkanı Trump da Çin konusunda bugün bir basın toplantısı yapacağını açıkladı. Trump'ın bugünkü açıklamaları küresel piyasaların yakın takibinde yer alacak. Ayrıca yurt içinde ilk çeyreğe ilişkin açıklanacak büyüme rakamına ilişkin piyasadaki beklentiler yılık bazda %5, bizim tahminimiz de yıllık bazda %5,6'lık büyüme olması yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:00 Türkiye - 2020/1Ç GSYH Önem: Yüksek
o 10:30 Türkiye- Finansal İstikrar Raporu Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahındaki güç kazanımına bağlı olarak küresel hisse piyasaları haftaya güçlü bir seyirle başlarken, ABD - Çin arasında artan gerilim piyasalar üzerinde bir miktar baskı oluşturuyor. ABD
Başkanı Trump'ın Çin konusunda bugün düzenleyeceği basın toplantısı oldukça önemli olacak. BIST-100 Endeksi dün günü %0,39'luk yükselişle 105.360 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,81 - 6,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 6,81'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dünkü yukarı yönlü hareketle birlikte 106.100 direncinin hemen üzeri teste dildikten sonra kapanış 105.360'tan gerçekleşti. Her ne kadar endeks artıda kapatmış olsa da sabahki hızlı yükselişin ardından gün içinde yüksek hacimlerle satışların geldiğin gördük. Alt periyotlarda teknik göstergelerde oluşan negatif aykırılıklar dikkat çekmeye başladı. Diğer taraftan endeksteki görünümde yurtdışı bağımlılığının hala yüksek olduğunu görüyoruz. Teknik görünüm S&P ve DAX gibi ana endekslerle korele şekilde devam ediyor. Dün de bahsettiğimiz gibi yukarıda 106.100 ve devamında en güçlü direnç bölgesi olarak da 108.250 - 108.750 aralığını takip edeceğiz. Aşağı yönlü hareketlerde ilk desteğimiz 104.500 iken altında 103.300 ve devamında 102.300 önemli destekler olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)