E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Çatışma bölgesinde 11 ABD vatandaşı hayatını kaybetti---

ABD: Çatışma bölgesinde 11 ABD vatandaşı hayatını kaybetti

ABD: Çatışma bölgesinde 11 ABD vatandaşı hayatını kaybetti
10 Ekim 2023 - 01:18 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta sonu Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında yüzlerce masum sivilin öldürüldüğünü ve bu kişiler arasında en az 11 ABD vatandaşının bulunduğunu bildirdi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de en az 11 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Biden, bazı vatandaşlarının kayıp olduğunu da bildirdi ve "Teyit etmek için hala uğraşsak da Hamas'ın rehin aldıkları arasında ABD vatandaşlarının da olabileceğine inanıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta sonu Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarında yüzlerce masum sivilin öldürüldüğünü ve bu kişiler arasında en az 11 ABD vatandaşının bulunduğunu bildirdi.

Sayısını belirtmediği bazı ABD vatandaşlarının da hala kayıp olduğunu belirten Biden, bu kişilerin nerede olduğu hususunda bilgi edinmek için İsrailli yetkililerle çalıştıklarını aktardı.

REHİN ALINAN ABD VATANDAŞLARI VAR MI?

Biden, ABD vatandaşlarının yurt içinde ve yurt dışında güvenliğinin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayarak, “Teyit etmek için hala uğraşsak da Hamas’ın rehin aldıkları arasında ABD vatandaşlarının da olabileceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

“Rehine krizinin” her alanında İsrailli yetkililerle birlikte çalışmaları için ekibini yönlendirdiğini kaydeden Biden, İsrail’den ayrılmak isteyen ABD vatandaşları için ticari uçuş ve kara yolu seçeneklerine işaret etti.

Biden ayrıca Yahudilerin ABD’deki merkezlerinin etrafındaki güvenliğin artırıldığını ve İç Güvenlik Bakanlığı, FBI ve diğer ilgili kurumların ilgili “terör saldırısı” ile bağlantılı olabilecek bir tehdidi yakından izlediklerini aktardı.

BİDEN: İSRAİL AYRILMAZ ORTAĞIMIZ

İsraillilerle dayanışma mesajı veren Biden, “Amerikan halkının, terörün her türlüsüne karşı çıkma kararlılığında tereddütsüz olduğunu dünyaya göstermeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Biden, ABD ile İsrail’in “ayrılmaz ortaklar” olduğunu söyledi

Hamas saldırısında hayatını kaybeden İsrailli sayısı 900'ü aştı

 

İsrail-Hamas savaşı küresel piyasaları nasıl etkiler?

 

İsrail ordusu yığınak yapıyor: Gazze'ye kara harekatı yaklaşıyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)