E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında TÜFE yükselişi---

ABD borsalarında TÜFE yükselişi

ABD borsalarında TÜFE yükselişi
10 Ağustos 2023 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne %1’in üzerinde yükselişlerle başladı. Yatırımcılar TÜFE rakamlarının beklenenden düşük gelmesinden güç aldı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları kritik enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yeni günde ralli havasına geri döndü. Enflasyonun yıllık beklentilerin gerisinde kalması piyasalardaki risk iştahını destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,06 artışla 35.495,12 puanda, S&P 500 Endeksi %1,05 artışla 4.515,65 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,27 yükselişle 13.896,28 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0113 düşüşle %3,993 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bugün açıklanan temmuz ayı enflasyon verileri Wall Street’in en önemli gündem maddesiydi. Yıllık bazda %3,2 yükselen tüketici fiyatları Dow Jones anketlerine göre ekonomistlerin beklediği %3,3’lük yükselişin gerisindeydi. Aylık bazda ise enflasyon %0,2 yükselerek beklentilerle aynı doğrultuda ilerledi. Rapor ayrıca reel haftalık kazançların geçtiğimiz aya göre değişmediğini de gösterdi. Yatırımcılar bu haberi de pozitif bir işaret olarak algılıyor.

Global X’in Portföy Stratejisti Michelle Culver rakamların ABD Merkez Bankası (FED) için cesaret verici olduğunu belirterek, “Genel olarak bu tablo piyasaların olası yumuşak iniş beklentilerini hazırlar nitelikte” ifadelerine yer verdi.

Raporda yine de kalıcı enflasyonun belirtilerini gösteren işaretler de vardı. Gıda ve enerji fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek TÜFE yıllık bazda %4,7 arttı. Bu oran FED’in %2’lik hedefinin oldukça üzerinde. Ayrıca manşet enflasyonun temmuz ayında da %3’ün üzerinde olması yine FED’in enflasyon hedefiyle çelişiyor.

ABD’de işsizlik maaşı başvurularında sürpriz yaşandı

 

ABD'de enflasyon beklentilerin altında arttı

 

Wall Street rallisinin yakıtı tükendi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)