E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarına 100 milyon yeni yatırımcı geldi---

ABD borsalarına 100 milyon yeni yatırımcı geldi

ABD borsalarına 100 milyon yeni yatırımcı geldi
17 Mart 2021 - 10:58 borsagundem.com

Borsalarda devam eden yükseliş, kripto paralardaki hareketlilik evde kısılıp kalanlar için cazibe merkezi haline geldi. Parası olan soluğu borsada aldı.

Hisse senetlerinde yüzde binlerin üzerinde artışların yaşanması, Bitcoin’in bir anda 20 bin dolara fırlamasının arkasında piyasaya yeni giren yatırımcılar var. Özellikle de sosyal ağlar üzerinden organize oluyorlar, işaret edilen hisse ya da kripto parayı rekor fiyatlara taşıyabiliyorlar. Kısıtlamalar nedeniyle eve kapanmak zorunda kalanlar yaşanan bu gelişmelerden payını alabilmek için borsalara koşuyor. Türkiye’de yatırımcı sayısı 2 milyonu geçti. ABD merkezli finansal hizmetler şirketi JMP Securities'e göre geçen yıl 100 milyon bireysel kullanıcı aracı şirketlerde bir hesap açtı.

Pandemide evden çalışan bireylerin dijital araçlara erişiminin yükselmesi, internet üzerinden yatırım yapmalarındaki artışın nedenlerinden biri.

Aynı zamanda online kumara gösterilen ilginin spor müsabakalarına ara verilmiş olmasıyla hisse senedi piyasalarına yöneldiği yorumunu yapanlar da var. Diğer yandan evde kaldığı sürece birikim yapan bireyler de yatırıma dönebiliyor. ABD'deki yeni yatırımcı sayısındaki artışı, ekonomik ve mali nedenlerle açıklamak mümkün.

YATIRIMCI SAYISI 2 MİLYONU GEÇTİ

Merkez Kayıt Kuruluşu'nun Veri Analiz Platformu verilerine göre Ocak 2020'de 1 milyon 231 bin olan yerli hisse senedi yatırımcısının sayısı bu yılın başında 2 milyon 156 bine çıktı.

Diğer yandan dünya çapında yeni yatırımcı sayısının yükselmesi ve Hisse senedi endekslerinde yaşanan artış, uzmanlarda balon endişesine neden oluyor. New York Times gazetesine konuşan uzmanlar bu dönemi, 2000 yılının sonunda patlayan dot-com balonunun oluştuğu yıllarla kıyaslıyor.
1990'lı yıllarda teknoloji hisseleri öncülüğünde hisse senedi piyasalarında görülen yükseliş, 2000 yılı sonu itibarıyla hisse senetlerinin aşağı çakılmasıyla sonuçlanmıştı.

Borsa İstanbul'da Fed ve TCMB bekleniyor

 

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)