E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
04 Kasım 2022 - 18:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri piyasa beklentilerini karşılamayan ekim ayı istihdam raporuna rağmen cuma gününe yükselişle başladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişte. Hafta boyunca sert düşüşlerle mücadele eden yatırımcılarsa ekim ayı istihdam verilerinden memnun değil. Beklenenin üzerinde gelen istihdam rakamları ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecekte faiz artış hızını yüksek tutmasına sebep olabilir.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,67 artışla 32.534,43 puanda, S&P 500 Endeksi %1,79 artışla 3.786,38 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,75 yükselişle 10.523,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0210 düşüşle %4,133 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre beklenenin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verileri ABD borsalarında FED’in sıkı para politikasında ısrar edeceği endişelerini besledi. Ekim ayı istihdam verisinde ABD’de 261 bin yeni istihdamın eklendiği görüldü. Söz konusu rakam Dow Jones anketlerindeki 205 bin beklentisinin çok üzerinde. Ancak bir önceki ay %3,5 olan işsizlik oranı bir miktar yükselerek %3,7’ye geldi.

Bazı yatırımcılar istihdam verilerinin karışık mesajlar içerdiğini belirtiyor. Zira aynı zamanda hem işsizlik oranı hem de istihdam sayısı artıyor. Ancak yatırımcılar söz konusu raporları daha iyimser bir açıdan izliyor olabilir. Zira CNBC’nin haberine göre danışmanlık firması Truist’in Baş Borsa Stratejisti Keith Lerner söz konusu raporların ekonomi çökmeden işgücü piyasasında bir yavaşlamayı işaret ediyor olabileceğini belirtiyor.

Lerner açıklamasında, “Bana kalırsa, tüm yönleriyle geniş tabanlı bir güç oluşsaydı, bu aslında piyasa için daha fazla endişe verici olurdu. İronik bir şekilde, karışık bir rapor muhtemelen piyasa için iyi bir rapordur çünkü ekonominin uçurumdan düşmediğini gösterir" ifadelerine yer verdi.

Çin'de ekonominin yeniden açılacağına dair umutlar, ABD'de listelenen Çin hisse senetlerinin hisselerini Cuma günü daha da yükseltti. Ancak Çin yönetimi resmi olarak bir politika değişikliği açıklamadı. Pinduoduo, JD.com ve Alibaba hisseleri yükseldi.

Cuma günkü yükselişlere rağmen, ABD’deki tüm büyük endeksler haftayı düşüşle kapatma yolunda ilerliyor. Dow Jones %1,5 düşüşle dört haftalık yükseliş serisini sona erdirmeye hazırlanıyor. S&P ve Nasdaq endeksleri de iki haftalık yükseliş serilerini kırarak sırasıyla %3,5 ve %5,8 düşüş gösterdi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi, Ocak 2022'den bu yana en kötü haftalık performansını gösterme yolunda.

Biden'dan istihdam açıklaması

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı

 

Dolar/TL'de sınırlı hareket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)