E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Ağustos 2023 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ağustos ayının son günlerinde toparlanmaya çalışıyor. Endeksler Amerikan konut piyasası verileri sonrası yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları sabit seyirle başladığı salı gününde konut verileri sonrası yükselişe geçti. Yatırımcılar zor geçen ağustos ayının son günlerinde yaralarını sarmaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 artışla 34.633,39 puanda, S&P 500 Endeksi %0,28 artışla 4.445,78 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,26 yükselişle 13.740,39 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,004 yükselişle %4,208 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları pazartesi günü sağlanan yükselişle zorlu bir ay olarak şekillenen ağustos ayında bir miktar soluklanma fırsatı yakaladı. Ay başından bu yana üç endeks de düşüş eğilimi gösterdi. Dow Jones Endeksi’nin %2,8 gerilediği ay boyunca S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %3,4 ve %4,5 düştü.

CNBC’nin haberine göre Fort Pitt Capital Yatırım Analisti Chris Barto “Şu anda hazmedilmesi gereken çok şey var. Yıl başından bu yana görülen en yüksek seviyelerden bir miktar geri çekildik. Yatırımcılar yaz sonunda ticaret masalarına geri dönüyorlar ve portföylerine bakarak ay sonuna doğru yeniden tahsis ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ekonomi cephesinde ise gündem bugün açıklanan konut fiyatlarında. S&P CoreLogic Case-Shiller'in mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerine göre, son 5 aydır artan konut fiyatları, haziran ayında mayıs ayına göre yüzde 0,7 yükseldi.

ABD'de haziran ayında Federal Konut Finansman Ajansı (FHFA) tarafından derlenen verilerde konut fiyatlarında artışın hızlandığını gösterdi. Amerikan manşet enflasyonundaki en önemli kalem olan konut fiyatlarındaki yükselişin ivme kazanması bir yandan ABD enflasyonu için olumlu bir işaret olarak algılanırken diğer yandan da konut piyasasının güçlü kaldığını göstererek piyasaları destekliyor.

MarketWatch’un haberine göre S&P DJI Genel Müdürü Craig J. Lazzara emlak piyasasına ilişkin “Piyasalardaki getirilerin mortgage faizlerindeki artışlar veya egenel ekonomik zayıflık nedeniyle düşebileceğinin farkındayız. Ancak bu ayki raporun genişliği ve gücü gelecekteki sonuçlara dair iyimser öngörülerle tutarlıdır” dedi.

ABD'de konut fiyatları haziran ayında da arttı

 

Güvenli liman yatırımcıları yanlış mı yapıyor?

 

Bitcoin işlem hacmi beş yılın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)