E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
06 Mart 2023 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi gününe pozitif başladı. Yoğun bir haftaya giren yatırımcılar tahvil getirilerindeki düşüşe odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı. Enflasyona ve ekonominin geleceğine dair hafta boyunca kritik verilerin paylaşılmasını bekleyen yatırımcılar yeni günde ise tahvil getirilerindeki düşüşe odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 artışla 33.463,56 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 artışla 4.059,88 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,43 yükselişle 11.739,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,013 düşüşle %3,945 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD hisse senetlerindeki yükseliş tahvil getirilerindeki düşüşten etkilendi. Geçtiğimiz hafta %4 barajını aşan tahvil varlıklarındaki düşüş borsa yatırımcılarının rahat bir nefes almasını sağladı.

Yatırımcılar piyasaları derinden etkileme potansiyeli olan ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın salı ve çarşamba günü ABD Kongresi’nde vereceği ifadelere odaklandı. Powell’ın yatırımcılara ve Kongre milletvekillerine vereceği enflasyon ve ileriye dönük faiz artışı planı hakkında vereceği mesajlar piyasaların gidişatına rehberlik edecek.

Wall Street ayrıca 2023 yılbaşı rallisinin duraklamasında kilit rol oynayan istihdam verilerinin güncel halini de cuma günü alacak. ABD ekonomisine ocak ayında 517 bin yeni istihdam eklendiğini gösteren geçtiğimiz ayın verileri beklentileri fazlasıyla aşması sebebiyle şubat ayında borsalardaki düşüşün en önemli sebebi olarak görülüyordu. Cuma günü açıklanacak şubat ayı istihdam raporu ise bu sert yükselişin bir tesadüf olup olmadığını kanıtlayacak. Dow Jones anketine göre ekonomistler şubat ayında 225 bin yeni istihdam eklenmesini bekliyor.

Piyasalar 3 kritik soruya cevap arıyor

 

Nakit tutmak 2023’ün kazandıran stratejisi mi?

 

Tahviller borsaya alternatif mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)