E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
23 Şubat 2023 - 17:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. S&P 500’de dört seanstır art arda gelen düşüşlerin sonrasında yatırımcılar yaralarını sarmaya çalışıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecekteki olası politika hamlelerini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,32 artışla 33.149,84 puanda, S&P 500 Endeksi %0,62 artışla 4.015,60 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,81 yükselişle 11.599,80 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0030 yükselişle %3,928 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında faiz artışı endişeleri piyasalarda hissedilmeye devam ediyor. Endekslerdeki yükselişin en önemli sebebi ise çip üreticisi Nvidia’nın dördüncü çeyrekte beklentileri aşması oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi’nde işlem gören Nvidia hisseleri yeni güne %12,5 yükselişle başladı.

S&P 500 Endeksi çarşamba günü %0,2 düşerek dört seans üst üste gerilemişti. Yeni güne pozitif başlayan endeksin düşüş serisini sonlandırıp sonlandıramayacağı da analistlerin dikkatinde.

Piyasalar FED’in 1 Şubat tarihinde sona eren para politikası toplantısına ilişkin tutanakları değerlendirmeyi sürdürüyor. FED üyeleri enflasyonla mücadele için ‘devam eden’ faiz artışlarının gerekli olduğunu açıklamıştı.

Tutanaklarda FED üyelerinin büyük çoğunluğunun 25 baz puanlık faiz artırımını desteklediği ancak bazı üyelerin faiz artışının 50 baz puana çıkarılması gerektiğini söylediği belirtildi. Financial Times’ın haberine göre son birkaç haftadır beklentilerin üzerinde gelen ekonomik veriler FED tutanaklarında da hissedilen enflasyona dair iyimser havanın büyük ölçüde yıkılmasına sebep oldu.

CNBC’nin haberine göre Nortwestern Ortak Servet Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Brent Schutte FED tutanaklarıyla ilgili açıklamasında, “Bu, tahminlere daha az dayanan ve her bir veri noktasına daha fazla odaklanan, ekonomik verilere bağımlı bir FED. İşgücü piyasasına yeni çalışanlar geri dönmediği sürece muhtemelen bir ekonomik döngünün sonunda olacağız. Çünkü FED işgücü piyasasını gevşetene kadar faizleri artıracak. Yumuşak bir iniş elde etmemizin tek yolu, daha fazla insanın işgücü piyasasına geri dönmesidir” ifadelerine yer verdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

 

ABD'de büyüme beklentinin altında kaldı

 

FED tutanakları güncelliğini kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)