E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
12 Aralık 2022 - 18:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya pozitif başladı. Yatırımcıların gündeminde ise enflasyon ve merkez bankalarının faiz kararları var.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları merkez bankası haftasına yükselişle başladı. Yatırımcılar yeni enflasyon verilerini ve ABD Merkez Bankası (FED) toplantısının sonuçlarını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,45 artışla 33.627,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 3.945,07 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,21 yükselişle 11.027,61 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0487 düşüşle %3,535 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre piyasalar yeni günde ABD enflasyon verilerine odaklandı. Salı günü açıklanacak kasım ayı tüketici fiyat endeksi verilerinde yatırımcılar enflasyonun yavaşladığına dair işaretler arayacaklar.

Aynı gün ABD Merkez Bankası’nın iki gün sürecek para politikası toplantıları da başlayacak. FED’in faiz artışlarını çarşamba günü açıklaması bekleniyor. Piyasalar son aylardakine göre daha düşük miktarda bir faiz artışı kararının gelmesini bekliyor.

Beklenen faiz artırımına ek olarak, FED’in güncellenmiş ekonomik projeksiyonları ve FED Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısı, merkez bankasının önümüzdeki aylarda ne yapmak istediğine dair önemli sinyaller verebilir.

 

CNBC’nin haberine göre servet danışmanlığı firması Cornerstone’un Baş Yatırım Sorumlusu Cliff Hodge, FED politikalarına ilişkin açıklamalarında, “Finansal koşullar geçen ay yayınlanan ekim ayı TÜFE rakamlarından bu yana çarpıcı bir şekilde hafifledi. Bu sebepten FED yönetimi aralık ayı FOMC toplantısını tüm bu tablonun üzerinden geçmek için kullanacak. Piyasaların ilk çeyrekten sonraki oranlar konusunda fazla iyimser olduğunu düşünüyoruz. Powell'ın daha şahin bir ton benimsemesini ve noktasal grafiklerin şu anda vadeli işlem piyasaları tarafından fiyatlandırılandan daha uzun vadeli bir şekilde daha yüksek oranlara işaret etmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ECB’de güvercinlerin faiz artışı pazarlığı

 

Fed piyasalara büyük bir sürpriz yapabilir

 

Piyasalar merkez bankalarını bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)