E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
10 Kasım 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları beklenenin altında gelen enflasyon verilerini kutluyor. Enflasyonun zirve yaptığını düşünen yatırımcılar kısa bir duraklamanın ardından ekim ayındaki ralliye devam etme niyetinde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ekim ayı enflasyon verilerinin ardından enflasyonun zirveye ulaştığı umutlarıyla yükselişe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %2,25 artışla 33.245,67 puanda, S&P 500 Endeksi %3,45 artışla 3.878,07 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %4,56 yükselişle 10.825,66 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,2513 düşüşle %3,889 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, tüketici mal ve hizmet maliyetlerini ölçen tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ABD’de ekim ayı boyunca aylık bazda %0,4, yıllık bazda ise %7,7 yükseldi. Bu oran Ocak ayından bu yana görülen en düşük seviye. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler aylık bazda %0,6 yıllık bazda ise %7,9 artış bekliyordu. Fiyat oynaklığı sebebiyle gıda ve enerji maliyetlerinin dışarıda tutulduğu çekirdek TÜFE rakamları ise aylık bazda %0,3 yıllık bazda %6,3 yükseldi. Bu rakamlar da beklentilerin altındaydı.

CNBC’nin haberine göre NatWest’ten John Briggs konuyla ilgili açıklamasında TÜFE rakamlarının piyasalar için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, “Enflasyonun zirveye ulaştığı, FED’in (ABD Merkez Bankası) zirveye ulaştığı fikrini ortaya çıkarıyor. FED bir seferde 75 baz puanlık agresif bir faiz artışı yerine yavaşlayacak ve pik noktasına ulaşacak” ifadelerine yer verdi.

ABD Hazinesi tahvil TÜFE rakamlarının ardından sert bir düşüşe geçti. 10 yıllık ABD Hazinesi Tahvil getirileri 25 baz puan gerileyerek %3,88 seviyesini gördü. 2 yıllık tahvil getirisi 30 baz puandan fazla düşüşle %4,34'e geriledi.

Enflasyonun ve faiz oranlarının yükselmesinden bu yıl en çok etkilenen sektör olan teknoloji hisseleri ise yükselişe geçti. Açılışta Nvidia ve Salesforce hisseleri %8, Apple hisseleri %6, Tesla hisseleri %5 değer kazandı.

Perşembe günü açılışındaki sert yükseliş ekim ayı ortasında başlayan ancak son haftalarda duraklayan geri dönüş rallisini yeniden alevlendirdi. Dow Jones Endeksi Perşembe günü Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve S&P 500 Endeksi piyasa için kilit direnç noktası olan 3.900 puan seviyesine yaklaştı.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında sınırlı artış

 

Enflasyon verisi sonrası piyasalar coştu

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)