E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump'ın BM konuşmasıyla düştü---

ABD borsaları Trump'ın BM konuşmasıyla düştü

ABD borsaları Trump'ın BM konuşmasıyla düştü
25 Eylül 2019 - 04:17 borsagundem.com

ABD Başkanı'nın BM kürsüsünde "Gelecek küreselcilere ait değil" şeklindeki sözü ve Çin ile anlaşmadan uzak olduklarını söylemesi, Wall Street'te bomba etkisi yaptı. Endekslerde başlayan düşüş, Trump ile ilgili azil başvurusuyla hızlandı

ABD borsaları, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Çin ile müzakereler konusundaki iyimser mesajlarıyla yükselişle başladığı Salı gününü Başkan Donald Trump'ın küresellik karşıtı söylemleriyle düşüşle kapadı. 

Wall Street'te Salı günü işlemlerine siyaset damgasını vurdu. ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizlik nedeniyle risk iştahı azalan yatırımcılar, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ticaret görüşmeleriyle ilgili olumlu mesajlarıyla güne alımlarla başladı. 

KÜRESEL EKONOMİYE DARBE

Açılışla birlikte yükselişe geçen Wall Street endekslerine darbe ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla geldi. "Gelecek küreselcilere ait değil" diyerek ulusalcı fikirlerini BM kürsüsünde de tekrarlayan Trump'ın Çin ve İran için takındığı olumsuz tavır endekslere adeta bir bomba etkisi yaptı. Endeksler, erken kazançlarını geri verirken hızla gerilemeye başladı. 

TRUMP'LA İLGİLİ AZİL BAŞVURUSU DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRDI

ABD borsalarındaki düşüş, Trump ile ilgili bir başka gelişmeyle hızlandı. Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkanı Trump için azil sürecini resmen başlattıklarını açıkladı. Açıklamayla birlikte hızlanan satışlar sonucu borsa endeksleri günü düşüşle kapadı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 142.22 puan ve yüzde 0.53 oranında düşüşle 26.807.77 seviyesinde tamamladı. S&P 500 25.18 puan ve yüzde 0.84 oranında düşüşün ardından gün sonund 2.968.60 puana geriledi. Nasdaq ise 118.83 puan ve yüzde 1.46 oranında kayıpla günü 7.993.63 puanda kapadı. 

Tüketici güveni ve konut satışları

ABD'de Tüketici Güveni'nin Eylül'de 125.1'e gerilemesi ve 20 kentte konut fiyatlarındaki artışın son 7 yılın en düşük seviyesinde gerçeleşmesi, borsa endekslerinin düşüşünde etkili olan diğer faktörler oldu. 

Trump: Çin verdiği verdiği sözleri tutmadı

 

Trump'ın azledilmesi için ilk resmi adım atıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)