E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
14 Ocak 2022 - 17:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonunun ilk gününe moralsiz başladı. JPMorgan ve Citigroup bilançoları beklentileri aşmalarına karşın yatırımcıları tatmin edemedi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar ABD’nin en büyük bankalarının bilançolarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,76 düşüşle 35.839,58 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 azalışla 4.646,32 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,17 yükselişle 14.831,25 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0417 yükselişle %1,745 seviyesinde değerleniyor.

Tahvil faizlerinin yükselmesiyle birlikte son haftalarda güçlü performansıyla öne çıkan banka hisseleri yüksek bilanço rakamlarına rağmen yatırımcılardan ilgi görmedi.

Varlıkları bakımından ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase bilançosunda beklentilerin üzerinde kâr ve getiri gösterdi. Ancak JPMorgan hisseleri yeni günde %5,41 düşüşle işlem görüyor. Bankanın bilançosundaki yükselişte büyük ölçüde serbest bırakılan kredi rezervi etkili oldu. JPMorgan CFO’su Jeremy Barnum bankanın gelecek iki yılda kar hedeflerini tutturamaması riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Bilançolarda beklentileri aşan bir diğer şirket olan Citigroup ise kârlılığında %26’lık düşüş göstermesinin ardından yeni günde %2,04’lük düşüşle işlem görüyor.

Bu arada Wells Fargo hisseleri ise bugün başlayan Aralık 2021 banka bilançosu sezonunda bilanço açıklamalarının ardından değer kazanan ilk hisse oldu. Wells Fargo hisseleri beklentileri aşan bilanço rakamlarının ardından %1,77 yükseldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’deki ekonomik veriler cephesinde ise yeni günde perakende satış rakamları öne çıktı. Aralık ayında %1,9 oranında azalan ABD perakende satış rakamları ekonomistlerin beklentilerinden %0,1 oranında daha kötüydü. Sanayi üretim verileri de hayal kırıklığı yarattı. Yüzde 0,2 yükseliş beklentilerine karşın ABD sanayi üretimi Aralık ayında %0,1 azaldı.

Hafta boyunca çalkantılı bir seyir izleyen teknoloji hisseleri ise bugün yükselişi gösteriyor. ABD Merkez Bankası’nın Aralık ayı para politikası tutanaklarında daha şahin bir politikaya geçeceğinin görülmesinin ardından teknoloji hisseleri yılın ilk haftasını sert kayıplarla bitirmişti.

BNY Mellon Servet Yönetimi Hisse Senetleri Başkanı Alicia Levine CNBC’deki açıklamasında, “Daha şahin bir FED'in fiyatlamasının bir hafta değil, bir süreç olacağı düşüncesi var. Geçen hafta çok şey yapılmasına rağmen, bu bir süreç olacak ve sanırım bu çeyrekte genel olarak teknoloji ve büyüme hisselerinde daha değişken günler olacak” ifadelerine yer verdi.

 

BlackRock 10 trilyon dolar ile rekor varlığa ulaştı

 

ABD sanayi üretiminde sürpriz düşüş

 

Havayolu hisseleri Omikron krizine rağmen yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)