E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
30 Ağustos 2021 - 16:56 borsagundem.com

ABD borsaları geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (FED) Jackson Hole toplantısının ardından endekslerde görülen rallinin ardından haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,08 düşüşle 35.427,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 artışla 4.519,30 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,37 yükselişle 15.184,79 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,010 düşüşle %1,304 seviyesinde değerleniyor.

ABD vadelileri pazartesi günü, S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin rekor seviyelerde kapanış gerçekleştirmesinin ardından hafif bir yükseliş gösterdi. S&P 500 endeksi ilk kez 4,500 puanın üzerinde kapandı. Dow Jones Industrial Average’da görülen rallinin sonucunda rekor seviyeye %0,5 yakın bir kapanış gerçekleşti.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında, cuma günü ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın merkez bankacılarının faiz oranlarını indirme konusunda aceleci davranmayacağının sinyallerin vermesinin ardından ralli görüldü. Powell faiz oranlarını artırma kararının, tahvil alımlarını azaltma kararından ayrı olduğunu söyledi. Wall Street’in yükselişinin devam edip etmeyeceği hükümetten gelecek aylık istihdam raporuna göre belirlenecek.

Rapor ise cuma günü açıklanacak. FED’in enflasyon konusunda yeterli ilerleme kaydettiğini söyleyen Powell, istihdam piyasasının henüz yeterli gelişmeyi kaydetmediğini belirtti. Ekonomistler Ağustos ayında işsizlik oranının %5,2’ye gerilemesini bekliyor. Tahvil getirileri de pazartesi gününün erken saatlerinde istikrarlı bir seyir izledi ve ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvili %1,3 seviyesinde seyretti.

ABD’de petrol fiyatları pazartesi günü hafif bir düşüş gösterdi. Bunun öncesinde ise %10,6 artarak son bir yıldan fazla süredir en güçlü haftasını geçirdi. ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin üst düzey yetkilileri ABD’nin Afganistan’da kalan 300 vatandaşını tahliye edecek kapasitesinin bulunduğunu ifade etti. Başkan’ın ülkeden ABD kuvvetlerini geri çekmesi için verdiği son tarih ise salı günü.

Tahliyeler ABD hükümetinin Afgan ordusunun çöküşü ve Taliban’ın 15 Ağustos tarihinde yönetimi ele geçirmesiyle  beklenmedik bir durum yaşamasının ardından kaosa döndü. ABD’de yedi günlük ortalama korona virüs vakaları pazar günü itibarıyla %5 artarak 155,277’ye yüseldi. Aynı dönemde bir günde korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının ortalaması 1,290 olarak gerçekleşti. Bu rakam ise bir önceki haftaya kıyasla %29 yükselişe işaret etti. Yükselişin ardında ise delta varyantının olduğu düşünülüyor.

Akaryakıt ve doğalgaza kasırga darbesi

 

Borsalarda ‘eylül etkisi’ korkuları doğru mu?

 

Wells Fargo’nun borsalardaki favori sektörü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR30 Ağustos 2021 18:15

    SALLAYIN gitsin USA'nın KILsasını, siz bakın TÜRK'ün İstanbul Borsası'na. Bizim borsamız da onlara inat en sevdiği aylar EYLÜL, EKİM, KASIM, ARALIK, OCAK, ŞUBAT cukkalara inşallah KÜÇÜK YATIRIMCI KONACAK. Karar sizin BorsaGündem'in işbilen, yamuk yapanı silen müdavimler.