E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo’nun borsalardaki favori sektörü---

Wells Fargo’nun borsalardaki favori sektörü

Wells Fargo’nun borsalardaki favori sektörü
30 Ağustos 2021 - 11:25 borsagundem.com

Wells Fargo Menkul Kıymetler'in hisse senetleri alanındaki baş stratejisti borsalarda yazılım sektörünün aşırı kalabalıklaştığını açıkladı. Baş stratejistin yükseliş beklediği hisselerse medya eğlence sektöründe


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında oldukça güçlü bir boğa piyasası hissediliyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana %5 ve üzerinde bir geri çekilme gerçekleştirmedi. Buna karşın endeks aynı dönemde 40’a yakın seanstır rekor kapanış gösteriyor.

ABD bankası Wells Fargo Menkul Kıymetler’in Hisse Senetleri Baş Stratejisti Chris Harvey CNBC’ye verdiği röportajda Wall Street’teki bu rallinin devam edeceğini öngörüyor. S&P 500 Endeksi’nin %7’lik bir ralli daha yapmasını bekleyen Harvey rallinin endekste popüler ticaretin yapıldığı alanlarda gerçekleşmeyeceği konusunda uyardı.

Yazılım sektörünün zamanı değil

Harvey yazılım alanındaki yatırımlara ilişkin görüşünü nötrden negatife çevirdiğini belirterek söz konusu alanın yatırım yapmak için çok kalabalık hale geldiğini söyledi. Borsa uzmanının kararları teknik ve bilanço temelli verilerle hisse senetlerindeki yüksek değerlemelere dayanıyor.

Borsa uzmanı açıklamalarında, “Değerlemeler açısından bakarsak yazılım pazarına yaklaşık %75 prim ödüyorsunuz ve bu gerçekten çok fazla” ifadelerine yer verdi. Dow Jones ABD Yazılım Endeksi geçtiğimiz 5 ayda %28 oranında yükseldi.

Medya ve eğlence sektörü yeni fırsatlar sunuyor

Harvey söz konusu ticaretin evden çalışmaların popüler olduğu borsa ticaret sürecinden kaldığını belirtiyor. Wells Fargo baş stratejisti, “Bu alanın büyük bir kısmında kısa vadede çok fazla fırsat kaldığını düşünmüyoruz. Yazılım alanındaki notumuzu düşürdüğümüzde medya ve eğlence sektöründeki notumuzu artırdık. Medya ve eğlence alanına baktığınızda daha iyi yukarı yönlü revizyonlar ve daha iyi fırsatlar görüyorsunuz. Ancak sadece %15 prim ödüyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı medya ve eğlence sektörün ağırlığının arttığını belirterek nötr notunu yükseltti. Harvey sektörün borsalarda yapılabilecek en iyi hamlelerden olduğunu belirtiyor.

Harvey, “Harcanacak bol miktarda para var. Hala fazlasıyla bastırılmış talep bulunuyor. Medya ve eğlence sektörü yeniden açılma ticaretinde yararlanmak için çok daha iyi bir fırsat sunuyor” dedi.

Borsa uzmanı güçlü temel verilerin ve artan yatırımcı duyarlılığının yanında reklamcılık sektörünün oldukça çeşitli bir alanda geri dönüş yaptığını da belirtiyor. Harvey sektörün kablo şirketlerinden büyük teknoloji şirketlerine kadar geniş bir alana hizmet verdiğine dikkat çekiyor.

S&P 500 Medya ve Eğlence Sektörü Endeksi geçtiğimiz ay %4 oranında yükseldi ve yılın başından bu yana %34’lük bir artış gösterdi. Harvey bu alanın çok daha agresif hale gelebileceğini öngörüyor

Borsa uzmanı, “Hala çok fazla fırsat var ve ekonomik döngüden yararlanacak bu ticarette çok daha fazla saldırgan olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Harvey geçtiğimiz Salı günü S&P 500 Endeksi için belirlediği yıl sonu hedefini 3.850 puandan 4.825 puana yükseltmişti. Boğa piyasası öngürülerine karşın Harvey, 2022 için daha kötümser bir tavır takınıyor ve endeksin gelecek yılı 4.715 puanda bitireceğini öngörüyor. Borsa uzmanı rekor yılının kısa süreli bir düşüşle takip edilmesini beliyor. Ancak Harvey’e göre şu sıralar borsalarda risk almak için uygun bir dönem.

Harvey, “Ekonomik döngüyle ilişkili daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Kovid karşıtı hamleler olarak gördüğümüz alanlara daha fazla yatırım yapmak istiyoruz zira ekonominin ilerleyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Altın “şahin” sevmiyor!

 

Ünlü yatırımcıdan tavsiye: Kur riskine karşı altın koruması

 

Petrol fiyatlarını destekleyen unsurlar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 31 Ağustos 2021 08:08

    Hikayesi olan şirketlere yatırım yapılması mantıklı... Tog tedarikçisi firmaları tespit edin

  • Recep Sa30 Ağustos 2021 18:49

    Medya sektörü hisseleri yani şirketleri Türkiye’de tamamen batık.....Hepsinde Manipülasyon var, bayan insanlar var

  • 💧🌱💦💧🌱30 Ağustos 2021 17:51

    Bizde en sağlam olan finans ve enerji nedense yatırımcısına perişan etti

  • Ci 30 Ağustos 2021 21:39

    Yükselişin sonunda giren herkes zararda. 1,5 yıldır yükselen borsa devamlı yükselmez.

  • 👍🏻30 Ağustos 2021 13:53

    Bizdeki favori sektör gıda ve gübre özellikle tkuru efsane be takuru makuru herkese kuru.