E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
10 Ekim 2022 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya kararsız başladı. Yeni haftada piyasalara bilanço sezonu ve enflasyon gündemi yön veriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları pazartesi gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar hafta içerisinde açıklanacak kritik enflasyon ve bilanço verilerine odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,43 artışla 29.421,64 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 artışla 3.640,50 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,45 düşüşle 10.604,34 puanla işlem görüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar ABD’nin en büyük bankalarından dördü JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley ve CitiGroup’un paylaşacağı bilanço rakamlarına kilitlendi. Wall Street’te bilanço sezonu gelecek hafta PepsiCo, Delta ve Domino’s’un bilançosuyla devam edecek.

Yatırımcıların diğer önemli gündem maddesi de perşembe günü açıklanacak ABD bireysel tüketici harcamaları endeksi.

CNBC’nin haberine göre Independent Advisor Alliance’ın Baş Yatırım Sorumlusu Chris Zaccarelli, “Borsanın yönünün daha düşmesi muhtemeldir. Zira ya ekonomi ve şirket kârları anlamlı bir şekilde yavaşlayacak ya da FED faizleri daha da yükseltmek ve daha uzun süre daha yüksekte tutmak zorunda kalacak” dedi.

“İçerisinde bulunduğumuz koşullar göz önüne alındığında, bir resesyona hazırlanmaya başlamanın tedbirli bir hamle olduğuna inanıyoruz.”

ABD borsaları geçtiğimiz haftaya S&P 500 Endeksi’nin 2020’den bu yana en büyük iki günlük rallisini gerçekleştiği %5’lik yükselişle başlamıştı. Ancak beklenenden daha güçlü gelen istihdam verileri ve petrol ihraç eden ülkeler organizasyonu OPEC+’ın petrol arzını düşürme kararı yatırımcıların kazanımlarının bir kısmını geri bırakmasına neden oldu. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri Cuma günü sonunda haftalık bazda sadece %1,5 yükselebildi. Nasdaq Endeksi de %0,7’lik haftalık yükseliş performansı kaydetti.

Tüm olumsuz gelişmelere rağmen üç ABD endeksi de geçtiğimiz 4 hafta sonra ilk kez pozitif bir haftayı sonlandırarak yeni haftaya girdi. Bununla birlikte 2022 boyunca Wall Street endeksleri büyük oranlarda düştü. S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana %25’e yakın düşerken Nasdaq Endeksi de 52 haftanın en düşük seviyesinin sınırında seyrediyor.

FED’in faiz artışı planına sadık kalacak mı?

 

Gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde

 

Wall Street FED’den ümidi kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)