E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı---

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı
05 Şubat 2022 - 00:28 borsagundem.com

Cuma gününe, Amazon'un bilanço moraliyle başlayan ABD borsalarında istihdam verisinin beklenenden güçlü gelmesi Fed'in faiz artırımı kararını destekleyince satışlar başladı. Endeksler gün sonunda ise pozitif banda ulaştı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle tamamladı. Dow Jones yatay bir seyirle günü kapatırken S&P 500 yüzde 0.52, Nasdaq ise yüzde 1.58 yükseldi. 

Çarşamba günü işlemlerin sona ermesinin ardından açıklanan Facebook'un çatı şirketi Meta'daki sürpriz kâr kaybı, önce sınırlı işlemlerde ardında da perşembe günkü seansta deprem etkisi yapmıştı. Meta ile sarsılan yatırımcılar, e-ticaret devi Amazon'un bilanço açıklanmasına odaklandı. Amazon'un gelir ve kârındaki artışın beklentileri aşmasının ardından sosyal medya ağı Snapchat'in bilançosunun da beklentiden iyi gelmesi yatırımcılara rahat bir nefes aldırdı. 

Amerikalı e-ticaret devi Amazon'un hisseleri yüzde 14'e kadar yükselirken, Snap'in hisseleri yüzde 58'in üzerinde değer kazandı.

Wall Street yatırımcıları, haftanın son gününe de Amazon ve Snapchah'in bilanço moraliyle başladı. 

ABD'de beklenenden güçlü gelen istihdam verisi sonrası ise endekslerin yönü eksiye döndü.

Tarım dışı istihdam, Omikron varyantıyla birlikte Kovid-19 vakalarındaki artışa rağmen ocakta 467 bin kişi artarak piyasa beklentilerini geride bıraktı. İşsizlik oranı ise aynı dönemde yüzde 3,9'dan yüzde 4'e çıktı.

Yatırımcılar, güçlü istihdam verisinin Fed'in para politikasında sıkılaşmaya yönelik kararlarına bağlı kalacağının teyidi olarak gördü ve bankanın sıkılaştırmayı hızlandıracağı endişesiyle satışa geçti.

KAPANIŞ PUANLARI

Haftanın son gününün kapanışında S&P 500 endksi 23.09 puan ve yüzde 0.52 oranında yükselerek 4.500,53 puana ulaştı. Dow Jones Sanayi Endeksi ise 21.42 puan kayıpla yatay bir seyir izleyerek günü 35.089.74 puanla tamamladı. 

NASDAQ YARA SARDI

Meta bozgununun ardından yüzde 4'e yakın bir düşüş yaşayan teknoloji hisseleri ağırlılı Nasdaq endeksi haftanın son gününde yara sardı. Amazon ve Snapchat moraliyle 219.19 puan ve yüzde 1.58 oranında yükselen Nasdaq haftanın son gününü 14.098,01 puanla kapatırken adeta yara sardı. 

10 YILLIK HAZİNE TAHVİLİ FAİZLERİ YÜKSELDİ

İstihdam raporunun, Fed'in mart ayındaki faiz artırımı kararını destekleyeceği beklentisiyle tahvil getirilerinde de yükseliş görüldü. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1.916'ya yükselerek aralık 2019'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Meta’nın çöküşü küçük yatırımcıyı vurdu

 

Amazon'un hisse başına kârı 27.75 dolar

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde

 

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

Borsada satış baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)