E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
14 Kasım 2022 - 18:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar geçtiğimiz hafta gerçekleşen güçlü performans sonrası teknoloji hisselerinde kâr satışlarına ağırlık verdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta beklenenin altındaki enflasyon rakamlarıyla birlikte yüksek getiriler elde eden teknoloji yatırımcıları kâr satışlarına yöneldi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 azalışla 33.743,14 puanda, S&P 500 Endeksi %0,42 düşüşle 3.965,39 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,42 düşüşle 11.201,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0458 yükselişle %3,865 seviyesinde değerleniyor.

S&P 500 Endeksi’ndeki teknoloji sektörü hisseleri bir önceki seansta Nisan 2020’den bu yana en iyi haftalık performansını gerçekleştirmesinin ardından yaklaşık %1 oranında düştü.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta %5,9 yükselerek haziran ayından bu yana en iyi haftasını tamamlamıştı. Yatırımcılar, tüketici fiyat endeksinin beklenenden daha düşük gelmesini kutladı ve ABD Merkez Bankası’nın agresif sıkılaştırma politikasından yakın zamanda vazgeçeceği yönünde bahse girdi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi, geçen hafta mart ayından bu yana en iyi haftalık performansını geçirerek %8,1 yükseldi. Aynı zaman aralığında Dow Jones Endeksi de %4,2 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Nationwide Yatırım Araştırmaları Birimi Başkanı Mark Hackett, “Piyasada kayda değer bir değişim meydana geldi ve yatırımcılar varlık sınıfları arasında giderek daha fazla risk aldılar. Teknik göstergeler çarpıcı bir şekilde iyileşti, yatırımcı duyarlılığı, momentum, genişlik ve risk faktörlerinin hepsi önemli bir iyileşme gösterdi” ifadelerine yer verdi.

Wall Street'in korku göstergesi veya VIX olarak bilinen Cboe Volatilite Endeksi, Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeye ulaşarak 22.5'e geriledi. S&P 500'ün 30 günlük zımni volatilitesini izleyen VIX, Ekim ayının çoğunda 30 puan eşiğinin üzerinde işlem görmüştü.

Ancak ABD Merkez Bankası (FED), yakın zamanda sıkılaştırma yolundan sapabileceğine dair çok az işaret veriyor. FED Başkanı Christopher Waller pazar günü yaptığı açıklamada, "Belki de daha yavaş bir hıza gitmeyi düşünmeye başlayabileceğimiz bir noktadayız” dese de hız dikkat etmek yerine nihai faiz artışı noktasının nerede olacağına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Waller enflasyonu düşürene kadar gidilmesi gereken çok fazla yol olduğunu da sözlerine ekledi.

FED’den yatırımcılara uyarı: Borsalar aşırı tepki verdi

 

Hisse senedi rallisi duvara toslayabilir

 

Morgan Stanley: Dolarda zirve görüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)