E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMorgan Stanley: Dolarda zirve görüldü---

Morgan Stanley: Dolarda zirve görüldü

Morgan Stanley: Dolarda zirve görüldü
14 Kasım 2022 - 15:49 borsagundem.com

Morgan Stanley analistleri enflasyonda gevşeme beklentileriyle doların ABD tahvil getirileriyle birlikte 2023'te gerileme sürecine girmesini, bunun da gelişen ülke varlıklarını desteklemesini bekliyor.

Morgan Stanley'e göre dolarda zirve görüldü ve 2023'ten itibaren de düşüşe geçecek.

Andrew Sheets öncülüğündeki kurum analistlerine göre dolar endeksi gelecek yıl sonunda 104 seviyesine gerileyecek. Dolar endeksi şu an 107 seviyelerinde seyrediyor. 2 ve 10 yıllık ABD tahvil getirilerinin ise 2023'ü yüzde 3,5 civarında bitirmesi öngörülüyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, kurum analistleri ayrıca Fed'in son faiz artışını Ocak 2023'te yapmasını, 2023 yılının son çeyreğinde ise faiz indirimine başlamasını bekliyor.

Fed'in yüksek enflasyonla mücadele için uzun yılların en büyük faiz artış trendine girmesi, dolarda ralliyi tetikledi. Dolar endeksi yüzde 19 kadar yükseldi ve endeksin tutulmaya başlandığı 1972'ten beri en yüksek yıllık artışı kaydetti.

Euro da dolar karşısında 20 yıl sonra ilk kez 1 seviyesinin altına geriledi. Bu dönemde gelişen ülke tahvilleri yüzde 15 kadar düşerek 10 yılın en düşük getirilerini sağladı.

Analistler ayrıca Brent petrolün varil fiyatının da 110 dolara yükselmesini bekliyor. Fiyatlar bugün 94 dolar civarında seyrediyor.

Morgan Stanley'den resesyon yorumu

 

Küresel petrol üretimi ekimde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)