E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Kasım 2022 - 18:08 borsagundem.com

ABD borsaları FED sonrası ilk işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar FED Başkanı Powell’ın piyasaları sarsan açıklamalarının ardından pozisyonlarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararından sonraki ilk işlem gününe düşüşle başladı. Hisse senetlerinde düşüş hakim olurken tahvil faizleri ise yükseldi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 azalışla 32.022,36 puanda, S&P 500 Endeksi %0,51 düşüşle 3.740,57 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,47 gerileyerek 10.474,57 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,401 yükselişle %4,145 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre FED’in faiz kararının etkileriyle birlikte tahvil getirileri yükseldi ve hisse senetleri üzerinde baskı oluşturdu. 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Temmuz 2007’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 10 yıllık tahvil getirileriyse gün içerisinde %4,195’e kadar yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Küresel Yatırım Ofisi Model Portföy İnşası Başkanı Mike Loewngart konuyla ilgili açıklamasında, “Powell'ın dünkü şahin yorumları bazılarını hayal kırıklığına uğrattı ve ilk baştaki ralli senaryosunu tersine çevirdi. Yatırımcılar bu raporu sindirirken ve FED'in bir sonraki adımlarını beklerken aynı volatilitenin daha fazlasını görmek sizi şaşırtmasın” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar merkez bankasının yüzde 0,75 puanlık faiz artışını öngörüyordu ve FED'den gelen ilk açıklamaları güvercin yaklaşım olarak okudu. Tüm bunlar hisse senetlerinin FED’in faiz açıklamaları sırasında ralli yapmasına imkan sağlamıştı. Ancak FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımının duraklatılmasını tartışmak için ‘erken’ olduğunu açıklaması ve nihai faiz artışının daha önce belirtilenden daha yüksek olabileceğini belirtmesi ibreyi tersine çevirdi.

Dow Jones geçtiğimiz günü %1,6’nın üzerindeki bir düşüşle tamamladı. S&P 500 Endeksi %2,5 ve Nasdaq Endeksi %3,4 düştü.

Piyasalar, ABD enflasyonu yavaşlayana ve FED faiz oranlarını yükseltmeyi bırakana kadar dalgalı bir seyir izlemeyi sürdürecek gibi gözüküyor. Ancak yatırımcılar faiz oranlarının nereye gittiği konusunda bölünmüş durumdalar. FED para politikasını sıkılaştırırken ABD ekonomisinin yavaşlamadığını gösteren herhangi bir veri muhtemelen hisse senetleri üzerinde düşüş etkisi yaratacaktır.

UBS'nin Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, çarşamba günü Powell’ın açıklamalarının ardından müşterileriyle paylaştığı bir notta, “Bizim görüşümüze göre, önümüzdeki üç ila altı ay boyunca piyasalar için risk getirisi olumsuzdur ve bugünkü FED açıklaması bu görüşü desteklemektedir” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcıların dikkati, cuma günü açıklanacak olan ekim ayı tarım dışı istihdam verilerine yöneldi. İyi bir istihdam rakamı ve düşük işsizlik oranı, ekonomi için iyi olsa da FED için daha uzun süreli yüksek faiz politikası işaretini verebilir.

ABD'de ISM hizmet endeksi 2 yılın en düşük seviyesinde

 

ABD'nin ticaret açığı 73,3 milyar dolar oldu

 

ABD'nin kömür üretimi yüzde 2,9 arttı

 

ABD'de tarım dışı verimlilik beklentileri karşılayamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)