E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Temmuz 2022 - 17:07 borsagundem.com

Perakende zinciri Walmart’ın düşük kâr beklentisi açıklaması Wall Street yatırımcılarının moralini bozdu. Endeksler yeni işlem gününde aşağı yönü gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Walmart’ın kâr beklentisini düşürdüğü haberlerinin ardından Salı gününe düşüşle başladı. Borsalardaki düşüşlere perakende zincirlerinin hisselerindeki kayıplar liderlik etti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 düşüşle 31.892,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,57 düşüşle 3.944,23 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,06 düşüşle 11.657,96 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0865 düşüşle %2,718 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’li perakende zinciri Walmart’ın pazartesi günü kapanış sonrasında çeyrek kâr beklentisini düşürdüğü haberleri yatırımcıları alarma geçirdi. Yükselen gıda fiyatları nedeniyle kâr beklentisini %10’un üzerinde düşürdüğünü açıklayan Walmart’ın hisseleri açılışta %8 düştü. Walmart hisselerindeki düşüş endekslerdeki diğer perakende zinciri hisselerindeki değer kaybını da tetikledi. Uzmanlara göre tüketiciler yükselen fiyatlar nedeniyle genel satın alma alışkanlıklarını düşürüyor.

Walmart hisselerindeki düşüşün ardından perakende devleri Target ve Kohl’s’un hisseleri %5 civarında düşüş gösterdi. Amazon ve Dolar General hisseleri %4 düştü. Costco hisseleri ise %3 değer kaybetti.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketleri Gradient Investments’ın Kıdemli Portföy Yöneticisi Jeremy Bryan konuyla ilgili, “Açık bir şekilde yanlış mallara sahipler ve bunlardan kurtulmak için daha agresif bir şekilde satış yapmak zorundalar. Bunun sonucunda oldukça çarpıcı bir darbe alacak gibi görünüyor. Asıl sorun bunun ihtiyari mallar sektörünün geri kalanı ile nasıl bir ilişki içerisinde olduğu” ifadelerine yer verdi.

General Motors Ukrayna savaşı ve küresel çaptaki Kovid kısıtlamaları nedeniyle oluşan tedarik zinciri aksaklıklarını gerekçe göstererek bilançosunda beklentileri kaçırdı. Bilanço tahminlerinin geride kalmasının ardından GM hisseleri %3,6 düştü.

Nakliye şirketi UPS’in hisseleri şirketin beklentileri aşan bilançosuna rağmen, uluslararası işletmesinde ve tedarik zinciri birimlerinde düşüş bildirmesi nedeniyle %1,8 değer kaybetti.

Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya birimini kapatan McDonald’s başka bölgelerdeki uluslararası büyümeyle gelir kayıplarını dengeleyerek ikinci çeyrek bilançosuyla açılışta hisse senetlerinde mütevazı bir kazanç elde etti.

Sanayi hisseleri de pozitif bir görünüm sergiledi. General Electric hisseleri beklentileri aşan bilançosuyla birlikte %5’e yakın yükseldi. Şirket güçlü bilançosunun gerekçesi olarak toparlanan havacılık sektörünü gösterdi.

Yatırımcılar bu hafta büyük teknoloji hisselerinin bilançolarını ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artışı kararlarını izleyecek. Borsa uzmanları söz konusu göstergelerin yılın geri kalanı için beklentileri şekillendireceği konusunda uyarıyor.

 

ABD ekonomisinde Walmart şoku

 

Yatırımcılar ve FED arasında faiz düellosu

 

Morgan Stanley’den boğalara uyarı: Borsalardaki toparlanma sahte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)