E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Şubat 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %2’nin altına düştü. Yatırımcılar Ukrayna-Rusya krizini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününde Rusya-Ukrayna krizine ve zayıf gelen ekonomik verilere odaklandı. Beklentileri aşan bilançolar hisse senetlerini yükseltmeye yetmedi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,91 düşüşle 34.617,85 puanda, S&P 500 Endeksi %0,97 azalışla 4.431,67 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,10 düşüşle 13.968,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0585 düşüşle %1,983 seviyesinde değerleniyor.

Rusya-Ukrayna sınırında devam eden gerginlik Wall Street endekslerinde de etkilerini hissettirdi. CNBC’nin haberine göre, Birleşmiş Milletler ABD Temsilcisi gün içerisinde yaptığı açıklamada “kritik bir ana” ulaştıklarını açıkladı. Büyükelçi, Rusya'nın Ukrayna'yı "yakında işgale" hazırlandığına dair kanıtlar olduğunu söyledi. Ukrayna, Rusya yanlısı ayrılıkçıları sınıra yakın bir köye saldırmakla suçladı.

FED’in beklentilerin ötesindeki faiz artışı beklentileriyle birlikte geçtiğimiz hafta %2 sınırının üzerine çıkan ABD Hazinesi tahvil getirileri jeopolitik gerilimlerin ardından yatırımcıların tercihi oldu. Güvenli liman arayışındaki yatırımcılar tahvil yatırımlarına yönelmesiyle tahvil faizleri geriledi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,98 seviyesinde değerleniyor.

Ekonomik cephede ise haftalık işsizlik maaşı başvurusu rakamları bir önceki haftaya ve beklentilere göre yüksek geldi. ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı rakamlara göre son bir aydır ilk kez yükselen rakamlar 248 bin seviyesinde geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones’un anketine katılan ekonomistler bu rakamın 218 bin olmasını bekliyordu. Emlak piyasasında ise konut başlangıç oranları beklentilerin üzerinde düşerken konut izinleri ise sürpriz bir şekilde yükseldi.

Yatırımcılar beklentilerin altında gelen bilanço rakamlarını da değerlendiriyor. Gün içerisinde bilançolarını paylaşan perakende devleri Walmart, Cisco ve DoorDash beklentileri aştı. Walmart ve Cisco hisseleri yüksek bilançoların ardından sırasıyla %1 ve %3 oranında değer kazandı. Getirileri ve sipariş sayısıyla da beklentileri aşan DoorDash hisseleri ise %16 oranında yükseldi.

Biden: Rusya'nın Ukrayna'yı işgal riski çok yüksek

 

ABD tahvilleri Mart 2020’ye geri döndü

 

Rusya, ABD'nin büyükelçi yardımcısını sınır dışı etti

 

Borsalarda belirsizlik artarken portföyleri korumanın yolları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)