E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Ağustos 2023 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni günde kırmızıyı gösteriyor. Yatırımcılarsa yarın açıklanacak temmuz ayı ABD enflasyon verilerine odaklandı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi hafta ortasına düşüşle başladı. Wall Street daha önceki seanstaki düşüşün ardından tekrar ayağa kalkmaya çalışıyor. Yatırımcılarsa hafta içerisinde açıklanacak yeni enflasyon verilerini bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,02 düşüşle 35.307,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 azalışla 4.491,69 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,53 düşüşle 13.810,28 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0200 düşüşle %4,013 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında gündem perşembe günü açıklanacak temmuz ayı enflasyon rakamlarına kilitlendi. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler enflasyonda yıllık bazda %3,3’lük artış bekliyor.

ABD borsaları geçtiğimiz gün kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in bazı yerel ABD bankalarının kredi notunu düşürmesini değerlendirdi. Finans hisselerindeki düşüşlerin hakim olduğu günde Dow Jones %0,45, S&P 500 %0,42 ve Nasdaq %0,79 geriledi. Bazı yatırımcılar Moody’s kararının önümüzdeki günlerde piyasalar için daha fazla sorun yaratabileceğinden endişe duydu. Ancak diğer yatırımcılarsa borsaların bu yıl kaydettiği olağanüstü ralliyi göz önünde bulundurarak bir geri çekilmenin beklenmekte olduğunu düşünüyor.

CNBC’nin haberine göre servet yönetimi firması G Squared Private’ın Baş Yatırım Sorumlusu Victoria Greene piyasalarla ilgili açıklamasında, “Bana kalırsa sadece bir miktar nefes alındığını görüyorsunuz. Bence çok fazla alım gerçekleştirdik ve mükemmelliği fiyatlandırdık. Hâlâ makro verilerde çok fazla ters rüzgar var. Bu sebeple bu geri çekilmenin beklendiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ABD’de devlet teşvikleri piyasa balonu mu yaratıyor?

 

Banka hisselerinde sert hareketler

 

Küresel piyasalarda negatif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)