E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
16 Şubat 2023 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları yeni güne enflasyon korkusuyla başladı. ÜFE rakamlarındaki yükselişle sarsılan endekslerde %1’in üzerinde düşüşler görüldü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD enflasyonundaki kalıcılığı gösteren yeni bir raporu ve haftalık işsizlik başvurusu rakamlarındaki düşüşü değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,03 düşüşle 33.776,56 puanda, S&P 500 Endeksi %1,12 azalışla 4.101,19 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,13 düşüşle 11.934,11 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0521 yükselişle %3,859 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki %1’i aşan düşüşler ABD ocak ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) rakamlarının açıklanmasının ardından gerçekleşti. ABD ÜFE rakamları aylık bazda %0,7 yükseldi. Dow Jones anketlerine göreyse ekonomistler %0,4'lük bir artış bekliyor. Düşüşler ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı işsizlik maaşı başvurularıyla da pekişti. 11 Şubat’ta sona eren hafta boyunca ülkede işsizlik başvuruları beklenmedik bir şekilde düştü.

Hafta içerisinde açıklanan ocak ayı tüketici fiyat endeksi ve perakende satış rakamları da beklenenin üzerinde gelmişti. Tüm bu göstergeler ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu dizginlemek için daha fazla efor sarf edebileceği anlamına geliyor.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Model Portföy İnşası Başkanı Mike Loewengart konuyla ilgili açıklamasında, “Bu haftaki her iki enflasyon raporu da enflasyonun kalıcılığına ve mücadelenin bitmediğine işaret ediyor” dedi. Loewengart bugün açıklanan ÜFE rakamlarının yaz başından bu yana aydan aya en yüksek artış olduğunu da vurguladı.

Morgan Stanley yetkilisi ayrıca işsizlik maaşı başvurularındaki düşüşün de istihdam piyasasındaki sağlamlığı ifade ettiğini söyledi. Loewengart, “Önümüzdeki aylarda güvercin bir Fed umutları azalırken piyasanın durup bir nefes aldığını görmek sürpriz olmamalı. Sonuç olarak, yatırımcılar enflasyonun birçoklarının beklediği kadar hızlı bir şekilde normal seviyelere dönmeyebileceğini ve bununla birlikte daha fazla oynaklık gelebileceğini kabul etmelidir” ifadelerine yer verdi.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü sürdürdü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin aksine azaldı

 

ABD'de üretici enflasyonu ocakta beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)