E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
16 Aralık 2022 - 17:52 borsagundem.com

Wall Street endeksleri cuma gününe düşüşle başladı. FED toplantısının ardından bozulan yatırımcı duyarlılığı ve resesyon endişeleri endekslerdeki satış dalgasını destekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) aralık ayı toplantısından sonra yatırımcılarda gelecek yıl bir resesyonun yaklaşma olduğu endişelerinin yükselmesi hafta ortasından bu yana devam eden satış dalgasını destekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,66 düşüşle 32.981,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,63 azalışla 3.871,38 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,19 düşüşle 10.790,18 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0962 düşüşle %3,544 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Perşembe gününde de sert bir satış dalgasına maruz kalmıştı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi’nin 764 puan düştüğü gün eylül ayından bu yana en zayıf günlük performans olarak kayıtlara geçmişti. S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde de sırasıyla %2,49 ve %3,23 düşüş görülmüştü.

Perşembe günkü hayal kırıklığı yaratan perakende satış raporu, yatırımcılar tarafında ekonominin zayıfladığının bir işareti olarak algılandı ve artan enflasyonun ortasında tüketici harcamalarının yavaşladığına dair korkuları destekledi.

Son düşüşlerle birlikte ABD borsaları son iki haftayı üst üste kayıpla bitirmeye hazırlanıyor. Yıl sonu rallisi umutlarının azaldığı hafta boyunca S&P 500 Endeksi %1 düşüş gösterdi. Endeks aralık ayında %4,5 geriledi.

CNBC’nin haberine göre cuma günkü işlemler yüksek volatiliteye gebe olabilir. Goldman Sachs yaklaşık iki yıldır hisse senedi piyasasının büyüklüğüne göre en yüksek miktar olan 2,6 trilyon dolar değerindeki endeks opsiyon işleminin sona ereceği konusunda uyardı.

Hisse senetleri, ABD Merkez Bankası’nın çarşamba günü yaptığı 50 baz puanlık faiz artırımının ardından haftayı düşüşle kapamaya hazırlanıyor. Söz konusu faiz artışıyla FED’in politika faizleri son 15 yılın en yüksek oranına ulaştı. FED 2023 yılına kadar faiz oranlarını daha önce beklenenden daha büyük bir rakam olan %5,1'e yükseltmeye devam edeceğini söyledi.

Comerica Wealth Management'ın Baş Yatırım Sorumlusu John Lynch, “Hisse senetleri yatırımcıları Jerome Powell’ın daha uzun süre daha yüksek faiz temasını yinelediği FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) açıklamasından dolayı hazımsızlık yaşıyor” açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar ayrıca, FED sözcüleri John Williams, Michelle Bowman ve Mary Daly'den gelecekteki yeni mesajlardan para politikası hakkında yeni ipuçları elde etmeye çalışacaklar. Zira ekonomi çevreleri gelecekteki faiz artışlarının hızını ve merkez bankasının ekonomiye bakışını ölçmeye çalışıyorlar.

Wall Street’te FED sonrası neler oluyor?

 

Borsalar daha ne kadar düşebilir?

 

Cramer: FED yatırımcının dostu değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramazan özen 16 Aralık 2022 23:51

    kepez elektrik yıllardır çalışan ve çoğunluk hissesi devletimizin elinde açılması gerekir ve borsanın yıldızı olur