E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
23 Mart 2022 - 16:58 borsagundem.com

Petrol fiyatlarındaki ani yükselişin ardından ABD borsaları Çarşamba gününe düşüşle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasında petrol fiyatlarındaki ani yükselişler ve enflasyon endişelerinin yinelenmesi sebebiyle yeni güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,80 düşüşle 34.529,44 puanda, S&P 500 Endeksi %0,78 azalışla 4.476,55 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,04 düşüşle 13.962,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0264 düşüşle %2,359 seviyesinde değerleniyor.

Borsalardaki düşüşleri Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta takip edilen geni gelişmeler tetikledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus varlıklarının yabancı ülkeler tarafından dondurulmasının Batı'ya olan güveni yıktığını söyledi. Putin, "Dost olmayan ülkelere, AB'ye Rusya'dan mal satışına devam edip ödemeleri onların para birimleri üzerinden almaya devam etmenin anlamı kalmadı. Gaz ödemeleri rubleye çevrilmeli" diye konuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise çatışmaların çıkmaza girmesiyle birlikte diğer ülkelerden Rusya’ya daha fazla baskı yapması gerektiği çağrısında bulundu.

Petrol fiyatlarında ise sert yükselişler görülüyor. Batı Teksas ABD petrolünün varil fiyatı %4,42’lik yükselişle 114,10 dolardan alıcı buluyor. Brent petrolse %4,49 yükselişle varil başında 120,67 dolara yükseldi ve 120 dolar sınırını yeniden aştı.

Ünlü aktivist yatırımcı Carl Icahn Salı günü CNBC’deki röportajında, “Bana kalırsa reseseyon ya da daha kötü bir durumla karşılaşılabilir” uyarısında bulundu.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş Wall Street’teki enerji hisselerinde yükselişe yol açtı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açılışta Occidental Petroleum hisseleri %4,29, Marathon Oil hisseleri %3,04 değer kazandı.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları Putin'in açıklamalarıyla yükseldi

 

Putin'den Rus gazı talimatı!

 

Cramer: Borsalarda temkinli olma zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)