E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Borsalarda temkinli olma zamanı---

Cramer: Borsalarda temkinli olma zamanı

Cramer: Borsalarda temkinli olma zamanı
23 Mart 2022 - 15:16 borsagundem.com

Küresel borsalar yüksek enflasyona ve FED’in sıkılaştırma kararlarına rağmen Salı günü yükseldi. Ancak ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcılara bu ralliden fazla bir şey beklememelerini tavsiye etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıları borsalardaki kesinliği olmayan iyimserlik nedeniyle kârsız hisse senetleri satın almamaları konusunda uyardı.

Cramer açıklamasında, “Umut beslemeyi bir zihniyet yapısı olarak takdir etsem de alım yapan birçok yatırımcı kadar kendime güvenmiyorum. Bu piyasada bana göre yanlış hissettiren bir coşku görüyoruz. Tüm hisse senetlerini beğendiğimiz bir zihniyete geri dönmemeliyiz zira birçoğu hedeflediği rakamları kaçıracak ve diğerleri yine de bizi olumsuz öngörülerle karşı karşıya bırakacak” ifadelerine yer verdi.

ABD Merkez Bankası’nın 2018 yılından bu yana ilk kez faiz artırmasına işaret eden Cramer, “Şu anda FED’e ve enflasyonist güçlere boyun eğmemiz gerekiyor. FED Başkanı Jay Powell’ın sert açıklamaları da dahil olmak üzere enflasyonu düşürecek her şey, büyük kurumsal para yöneticilerinin hisse senetlerini satmak yerine satın alma olasılığını artıracaktır. Şu an için borsayı kontrol eden değişkenler bu” açıklamasında bulundu.

Cramer'in yorumları, FED Başkanı Powell'ın enflasyona karşı agresif eylemde bulunma sözü vermesinden bir gün sonra geldi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Powell Pazartesi günkü açıklamasında enflasyonun gidişatının izleneceğini ve gerekirse FED’in faiz oranlarını 50 baz puan artırabileceğini söyledi.

Borsa uzmanı yüksek hisse senedi fiyatlarına sahip bir şirketin iyi bir performans gösterse dahi içerisinde bulunduğu değişken piyasa şartlarında bu seviyede kalamayacağını öngörüyor.

Cramer, "Ekonominin dengesizleştiği öylesine aşırı dönemler vardır ki, borsanın kendisi dışlanmış bir varlık sınıfına, diğer varlık sınıfları için bir fon kaynağına dönüşür. Bu sebeple tek bir şirketin temel verileri hisse fiyatına yansıtılamaz" dedi.

Aylardır kârlı şirketlere yatırım yapma stratejisini ortaya atan Cramer, yatırımcılara son dönemde bocalayan halka arzlardan ve özel amaçlı satın alma şirketlerinden (SPAC) kaçınmalarını da tavsiye etti.

Cramer, "Powell'ın bizi yumuşak bir inişe mi yoksa sert bir düşüşe mi yönlendirdiğine bakılmaksızın, bu hisse senetlerinin tonlarcasının pek bir değere sahip olmadığı görülüyor" dedi.

Borsalardaki krizlere karşı güvenli liman stratejisi

 

El-Erian: FED politikaları gelişmekte olan ülkelere benziyor

 

Kripto paralardaki yükselişin itici gücü ne?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yavuzsbk25 Mart 2022 00:41

    Abd borsaları pandemi dibinden fazla düştü zaten. Ayrıca teknik haftalıkta dahi ala geçti. Ekonomistleri dinleyin ama tersini yapın. Benden size tavsiye.

  • Pala24 Mart 2022 07:57

    Gayrimenkuku, fabrikası, makinası olan şirketlerin değeri hergun artıyor, çünkü diger şirketlerin yatırım yapıp rakip olma ihtimali azalıyor, hele hele yüksek faiz oranları ile kredi bulup. O yüzden karlı üretim şirketleri enflasyon altanda kalmaz

  • nedo23 Mart 2022 20:03

    Yakında balon patlar,2008 krizi gibi tepetaklak gümleriz.

  • zeki24 Mart 2022 05:03

    balon patlar diyorsun da dünyada bu enflasyon oranı varken patlamayı bırak daha da büyür bu balon.. rusya ukrayna anlaşsın bak ne demek istediğimi görürsün.. hani balon patlayacaktı niye böyle oldu dersin :)

  • Ali kaya 23 Mart 2022 16:49

    Vakifins 100/20 bedelsiz ve temettü dikkat