E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 39 yılın enflasyon rekoruna rağmen yükselişle kapandı---

ABD borsaları 39 yılın enflasyon rekoruna rağmen yükselişle kapandı

ABD borsaları 39 yılın enflasyon rekoruna rağmen yükselişle kapandı
13 Ocak 2022 - 00:48 borsagundem.com

Enflasyon verisinin 39 yıllık rekora rağmen beklentiler paralelinde çıkması, Fed'in daha hızlı sıkılaşmaya ihtiyaç duymayacağı şeklinde yorumlandı. Hisse alımları hızlandı, endeksler yükselişle kapandı, 10 yıllık tahvil faizleri geriledi

ABD borsaları enflasyon verisinin açıklandığı, Fed tutanaklarının yayımlandığı hareketli günü yükselişle tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 38,3 puan ve yüzde 0,11 artarak günü 36.290,32 puanda kapadı. S&P 500 Endeksi 13,28 puan ve yüzde 0,28 artarak gün sonunda 4.726,35'e ulaştı. Nasdaq Endeksi de 34,94 puan ve yüzde 0,23 oranında artışla günü 15,188,39 puanda tamamladı. 

Amerikan borsasında endeksler, ülkede beklentilerle paralel gelen 39 yılın zirvesindeki enflasyon verisine rağmen gün boyu pozitif bir seyir izledi.

ABD Çalışma Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), geçen ay aylık yüzde 0,5 artarak beklentilerin üzerine çıkarken, yıllık bazda yüzde 7 ile 39 yılın en yüksek artışını göstermeyi sürdürdü.

YENİ SIKILAŞLAYA İHTİYAÇ ENDİŞESİ HAFİFLEDİ

Analistler, enflasyon rakamlarının tahminlerle uyumlu gelmesinin, ABD Merkez Bankasının (Fed) beklenenden daha hızlı sıkılaşmaya ihtiyaç duyacağına dair endişeleri hafiflettiğini belirtti.

Söz konusu verinin açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan ABD Başkanı Joe Biden ise fiyat artışlarını yavaşlatmada ilerleme kaydettiklerini ve enflasyonun Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik çöküşü atlatırken hemen her gelişmiş ülkede ortaya çıkan küresel bir sorun olduğunu ifade etti.

BEJ KİTAP RAPORU YAYIMLANDI

Öte yandan, Fed Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunu yayımladı.

Raporda, ABD genelinde ekonomik faaliyetin 2021'in son haftalarında "ılımlı" hızda büyüdüğü kaydedildi. Tüketici harcamalarının Kovid-19 salgınında Omicron varyantının hızla yayılması öncesi istikrarlı bir hızla büyümeye devam ettiğine işaret edilen raporda, çoğu bölgede son haftalarda yeni vaka sayılarının artmasıyla eğlence amaçlı seyahatlerde, otel doluluklarında ve restoranlarda ani bir geri çekilme görüldüğü belirtildi.

Hafta başında yükseliş gösteren ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 1,75 civarında seyretti.

Fed, piyasaların beklediği Bej Kitap raporunu yayımladı

 

Biden, ABD'de 40 yılın zirvesine yükselen enflasyonu yorumladı

 

ABD'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

Avrupa borsaları, ABD enflasyonunun ardından yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul günü yüzde 0,89 yükselişle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)