E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Biden'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu---

ABD Başkanı Biden'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu

ABD Başkanı Biden'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu
07 Şubat 2023 - 00:16 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti

Kahramanmaraş merkez üssünde gerçekleşen ve başta 10 il olmak üzere geniş bir bölgeyi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca ABD, 158 kişilik iki kentsel arama ve kurtarma ekibi dahil ek yardım ekipleri göndereceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

158 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ

ABD, deprem nedeniyle Türkiye'ye 79'ar personelden oluşan toplam 158 kişilik iki kentsel arama ve kurtarma ekibi dahil ek yardım ekipleri gönderecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çevrimiçi düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'li yetkililerin NATO müttefiki Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili derhal harekete geçerek, Türk yetkililerle gönderilebilecek yardımlar konusunda görüştüğünü aktaran Kirby, "Şu anda sahadaki personele ek olarak, Türkiye'nin arama ve kurtarma çabalarını desteklemek ve yaralanan herkesin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak için 79'ar kişilik iki adet kentsel arama ve kurtarma ekiplerinin de bulunduğu yardım ekipleri gönderiyoruz." dedi.

Kirby, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Savunma Bakanlığının (Pentagon) da Türkiye ile koordinasyon halinde ek yardımlar için görüştüğünü bildirdi.

Depremden etkilenen Suriye'ye de yardımların yapılacağını söyleyen Kirby, sahadaki insani yardım kuruluşları ve ortaklarıyla bölgedeki depremzedelere yardım etmek için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

ABD, Türkiye'ye 158 kişilik ekip gönderiyor

 

Erdoğan, Destici ve Aksakal ile telefonda görüştü

 

Spor camiası deprem için seferber oldu

 

TCMB'den bankalara 'deprem' talimatı

 

Dünya Bankası ve IMF'den depremler nedeniyle taziye mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.