E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Komisyonu: Brexit'te fikir ayrılıkları sürüyor---

AB Komisyonu: Brexit'te fikir ayrılıkları sürüyor

AB Komisyonu: Brexit'te fikir ayrılıkları sürüyor
05 Aralık 2020 - 22:21 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, İngiltere ile yürütülen ticaret ve gelecekteki ilişkileri şekillendirecek anlaşmaya ilişkin müzakerelerde önemli fikir ayrılıklarının sürdüğünü söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de AB ile İngiltere arasında yapılan Brexit müzakerelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile müzakerelerdeki son durumu değerlendiren bir telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Von der Leyen, "Adil rekabet ortamı, denetim ve balıkçılık gibi kritik konularda önemli fikir ayrılıkları sürüyor" diye konuştu.

Müzakereler Brüksel'de devam edecek

Söz konusu konular çözülmediği takdirde bir anlaşmanın mümkün olmadığına dikkati çeken Von der Leyen, AB ve İngiltere müzakerecilerinin yarın Brüksel'de tekrar bir araya geleceklerini belirtti. Von der Leyen, Başbakan Johnson ile pazartesi günü tekrar görüşeceğini sözlerine ekledi.

Reuters'ın haberine göre, AB Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, bir haftadır Londra'da İngiltere'nin müzakerecisi David Frost ile yoğun görüşmeler yapıyordu.

İngiltere'den Mısır hamlesi

 

Fransa protestolara teslim

 

Papa finansal denetlemeyi güçlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ06 Aralık 2020 14:26

    Bir ingilteri direk atamadılar .hepsi de kan ağlamakta ve kötü günler geri gelmektedir.bu daha aylar belki yıllar sürecektir.önemli olan bunlar bizi ilgilendirmez bizim savaşımız bunlar ile asıl sanayi de olmalıdır.Türkiye de yol ayrımında ya muhalefeti halk iktidara getirip Türkiye batacak ya da şahnanacak.

  • Cello06 Aralık 2020 14:19

    Ab ülkeleri ingiltereden vazgeçemiyor.

  • İklimin ingilizi06 Aralık 2020 10:44

    Bi zettirin gidin çıkcakmısın gircekmisim yeter be.

  • MELİS MARMARİSLİ05 Aralık 2020 22:41

    bu iş bence karakol da biter.

  • MELİS MARMARİSLİ05 Aralık 2020 22:36

    ingiltere 28 devletir karşısana aldı hepsi ile alay edip dalga geçiyor.