E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'den Mısır hamlesi---

İngiltere'den Mısır hamlesi

İngiltere'den Mısır hamlesi
05 Aralık 2020 - 20:47 borsagundem.com

İngiltere ve Mısır, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel konuları içeren iş birliği anlaşması imzaladı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiltere'nin Kahire Büyükelçisi Geoffrey Adams ile Mısır'ın Avrupa'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Badr Abdelatty'in iki ülke arasındaki siyasi ve ticari bağları güçlendirmek için bir anlaşma imzaladıkları belirtildi.

Anlaşmanın, Brexit geçiş sürecinden sonra İngiliz şirketlerinin Mısır pazarına sürekli erişim sağlamalarına ve iki ülke arasındaki yatırımı artırmaya yardımcı olacağı ifade edildi.

İngiltere'nin Mısır ile ilişkilerini geliştirmeye kararlı olduğunun kaydedildiği açıklamada, anlaşmanın ticaretin yanı sıra siyasi, sosyal ve kültürel bir çerçeve de sunacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Anlaşma sanayi ürünlerinde gümrüksüz ticareti, tarım ve balıkçılık alanlarında ticaretin serbestleşmesini sağlayacak. İki ülke arasındaki toplam mal ve hizmet üretimi 2019’da 3,5 milyar sterlin değerindeydi. Bunu genişletmeye çalışacağız." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, anlaşmanın iki ülke arasındaki ortaklığın gücünü ve iş birliğinin önemli konular üzerine inşa edilmesindeki ortak tavrı yansıttığını ifade etti.

Raab, "Daha güçlü ticari bağlar, daha fazla yatırım, ekonomilerimizi büyütecek ve her iki ülkenin de yeni tip korona virüs salgınının etkisinden kurtulmasına yardımcı olacaktır." İfadelerini kullandı.

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss da İngiliz iş dünyasını destekleyen, önemli gelir sağlayacak ve korona virüs sonrası ekonomik toparlanmaya katkı sunacak anlaşmaları güvence altına alma kararlılığını sürdürdüklerini kaydetti.

Fransa protestolara teslim

 

Papa finansal denetlemeyi güçlendirdi

 

Danimarka'dan elektrikli araç hedefi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ankaralı06 Aralık 2020 14:40

    Gümrüksüz sanayii ürünleri mi ingilizler iyi kazıklamış

  • Cello06 Aralık 2020 14:29

    Mısır arap birliğinin desteğini alsın...bunu bile beceremeyen bir ülke.

  • Başkan sisi06 Aralık 2020 10:36

    Sisi hem iyi bir asker hemde stratejik bir usta olduğunu gösterdi

  • salih5306 Aralık 2020 12:13

    askeri sokakta karpuz satan dikdatörden nolur, olsa olsa dikdatör bozmasi olur bundan

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ05 Aralık 2020 22:29

    ingiltere sahaya inip yeni bir oyun içinde olacaktır ileriki günlerde bakıp görelim.bunlar sevapları ile dahi  hiç bir anlaşma yapmazlar.bunlar kadar sinsi bir devlet dünya da yoktur.şeytanın dahi aklı bunların yaptıklarına ermez.

  • serok agopyan05 Aralık 2020 21:07

    bu anlaşmayı destekliyorum.

  • AGOP SEMİZYAN05 Aralık 2020 21:32

    ERMENİSTAN LA DA AYNI ANLAŞMALARI YAPMALISINIZ.TABİKİ RUSYA SİZİ KAFKASLARA KOYAR İSE.