E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapa finansal denetlemeyi güçlendirdi---

Papa finansal denetlemeyi güçlendirdi

Papa finansal denetlemeyi güçlendirdi
05 Aralık 2020 - 18:51 borsagundem.com

Papa yolsuzluklarla yıpranan Vatikan'ın finansal denetleme birimini güçlendirdi

Papa Francis, Vatikan'ı sarsan yolsuzluk skandalları sonrası mali istihbarat ve kara parayla mücadele biriminin büyütülmesi kararı aldı.

Daha önce Finansal Bilgi İdaresi olarak adlandırılan birimin adı Finansal Denetleme ve Bilgi İdaresi olarak değiştirilirken kurumun denetleyici sorumluluğu da arttırıldı.

Kurumun başkanı olan eski İtalya Merkez Bankası yetkilisi Carmelo Barbagallo değişim emrinin doğrudan Papa'dan geldiğini açıkladı.

Papa Francis bu adımıyla selefi 16. Benedict'in başlattığı şeffaflaşma ve hesap verilebilirlik çabalarını sürdürmeyi amaçlıyor.

Finansal Denetleme ve Bilgi İdaresi'nin sorumlulukları gözetim, kurallar ve hukuki işler olarak üçe ayrılıyor. Gözetleme birimi kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele üzerinde de çalışıyor.

Vatikan çok uzun süredir mali skandallarla boğuşuyor. Son olarak Londra'da Vatikan'ın 350 milyon dolar yatırdığı bir gayrimenkul bulunuyor.

Dünyadaki en zengin Türk oldu: Serveti 5,1 milyar dolar

 

Çin aşısıyla ilgili yeni detaylar açıklandı

 

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı casusluktan hapiste!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)