E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriA1 Capital’in halka arzına 2.43 kat talep ---

A1 Capital’in halka arzına 2.43 kat talep

A1 Capital’in halka arzına 2.43 kat talep
12 Haziran 2023 - 14:04 borsagundem.com

100 milyon TL nominal sermayesini 35 milyon artırarak gerçekleştirilen halka arzda hisse başına 25 TL’den yatırımcılara sunan şirket, 7-8-9 Haziran talep toplama tarihlerinde 2,43 kat talep alarak halka arz sürecini başarılı bir şekilde tamamladı.

Türkiye sermaye piyasalarının köklü kuruluşlarından olan ve Borsa İstanbul’da işlem hacminde ilk 10 aracı kurumdan biri olarak öne çıkan A1 Capital, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) aldığı onay ile hisselerinin yüzde 35’i için açtığı halka arzı sonuçlandırdı. Mevcutta 100 milyon TL nominal değerli sermayesinin 35 milyon TL tutarında artırma ve halka arz etme kararı alan şirket, 7-8-9 Haziran tarihlerindeki talep toplama sürecinde, beklentilerin üzerinde ilgi gördü. Bu kapsamda 25 TL fiyatla halka arz edilen 35 milyon adet pay için yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılardan, halka arz edilen toplam 35 milyon adet hissenin 2,43 katına denk gelen 85 milyon adet pay talebi geldi.

Şirket olarak sürdürülebilir büyümenin ancak sermaye piyasaları yoluyla gerçekleşeceğine inandıklarını söyleyen A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, “Halka arz sürecimizde yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılardan gelen toplam 85 Milyon adet pay talebi  bizleri fazlasıyla memnun etmiş durumda. Buna göre halka arzda talep edilen tutar toplam arz büyüklüğünün 2,43 katı olurken, bireysel yatırımcılardan 1,89 kat, kurumsal yatırımcılardan ise 4,64 kat talep aldık. Aldığımız yüksek talep şirkete verilen değeri de gözler önüne sererken, buradan elde edilecek gelirin tamamını hem Şirketimizin büyümesinde hem de sermaye piyasalarımızın büyümesinde kullanacak olmamız bizler için çok değerli. A1 Capital olarak söz konusu kaynak ile kaydedeceğimiz büyüme, ilerleyen dönemde çok daha fazla yatırımcıya ulaşacağımızı bizlere göstermekte” ifadelerini kullandı.

Yatırım dünyasının yükselen yıldızı A1 Capital halka açılıyor

Kredi derecelendirmesinde A1 Capital’e ‘tam not’

A1 Capital'den 2023 için beklentiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tabii ki 12 Haziran 2023 20:40

    Satın aldığımız firmaların hangi arabaları kullandığına iyi bakalım. 😂

  • sözün özü12 Haziran 2023 18:27

     Kendi almıştır. işlem yaparken sazanlara verir........... Hiç talep gelmese de allem eder güllem eder. küçük yatırımcının sırtına sarar.......... Diğer  şirketlerinden ne hayır geldi de bundan hayır gelecek.... HAZIR PARAYI ALDI MI UÇAN YILDIZ OLUR.....