E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem9 ilde internet dolandırıcılarına operasyon: 44 gözaltı---

9 ilde internet dolandırıcılarına operasyon: 44 gözaltı

9 ilde internet dolandırıcılarına operasyon: 44 gözaltı
28 Aralık 2022 - 13:51 borsagundem.com

Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde sahte ilanla dolandırıcılık yaptıkları ve 6 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 44 kişi gözaltına alındı


Adana merkezli 9 ilde, sosyal medyada ve ürün satışı yapılan bazı internet sitelerinde sahte ilan vererek dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 44 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı şüphelilerin sosyal medya ve ilan sitelerine sahte satış ilanı vererek dolandırıcılık yaptıkları ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerin 6 aylık teknik ve fiziki takibi sonucu sahte satış ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 45 şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmesi üzerine Adana merkezli 9 ilde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda dolandırıcılık şebekesinin elebaşları oldukları öne sürülen S.C, M.G. ve Y.C'nin de aralarında olduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların, 192 olayda yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri ileri sürüldü.

İkametinde bulunamayan 1 şüpheli aranıyor.

Kripto para vaadiyle dolandırıcılıkta 50 gözaltı

 

TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı

 

67 milyon TL'lik vurgun: Dolandırıcılık çetesine operasyon!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Aralık 2022 17:01

    Çok var bunlardan. Bankaların işlem gerçekleştikten sonra parayıda direkt olarak müşterinin itirazına rağmen sürdürmeside bir saçma. Bankalar bu alanda itiarzı alınca devlet yetkilisi izni için 5 gün bloke edebilmeli.  insanlar sonradna olaya uyanıyor, banka arıyor, banka umursamıyor bile. Sorunda bu zaten.Bankalar biraz sorumlu olmalı. x kişinin pos tahsılatına 100 lerce şikayet gelıyor ama pos tahsılat yetkisini kullandırtmaya devam ediyor. Burada kalıcı iyileşme olmalı. köklü çözum yok