E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları82 bin 83 bin puan hedeflenebilir---

82 bin 83 bin puan hedeflenebilir

82 bin 83 bin puan hedeflenebilir
05 Ağustos 2014 - 09:20 borsagundem.com

Teknik olarak bugün için endeksin 81.500 seviyesi üzerinde tutunması önem arz etmektedir

"Haftanın ilk işlem gününde enflasyon etkisi geride bırakılırken, tahvil faizleri gündemimizde ve zirvede..
BIST 100 endeksi dün 82.988-81.893 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.24 değer kaybederek 81.893 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.04 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0.88 değer kazandı.
Dün Euro Bölgesi'nde ÜFE verileri takip edilirken  Euro Bölgesi ÜFE verileri aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde açıklandı. Haftanın ilk işlem gününde güne yükseliş ile başlayan Avrupa borsalarında hisse bazlı hareketlerin verileri ve Portekiz haberlerini gölgede bıraktığı bir gün yaşandı. Takibe konu olan veriler ve Portekiz'in Banco Espirito Santo SA'yı kurtarma paketi ile bankalara yönelik kaygıların geride bırakılması oluşan olumlu hava hisse bazlı 
hareketlerin etkisiyle yerini düşüşe bıraktı. Bugün Avrupa'da Euro Bölgesi, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere hizmet PMI verileri izlenecek.
ABD tarafında ise gündeme konu olan önemli bir veri akışı bulunmamakla birlikte  bilanço sezonunun takip edildiği ABD'de beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamları ve Portekiz'in Banco Espirito Santo SA'yı kurtarma paketi ile bankalara yönelik kaygıların geride bırakılması da piyasalarda oluşan olumlu havayı destekleyici nitelikteydi. Jeopolitik ve ekonomik kaygıların ötelendiği günde açıklanan kar rakamları zaman zaman dalgalanan ABD borsaları haftanın ilk işlem gününde günü pozitif tamamladı. Bugün ABD tarafında fabrika siparişleri ve ISM Hizmet endeksi verileri izlenecektir. 
Bu sabah saatlerinde Asya'da Çin hizmet PMI verileri beklentilerin altında kalırken Japonya'da şirketlerin açıklanan bilançolarının etkisiyle piyasalarda hisse bazlı hareketler etkili olurken, söz konusu etkiler nedeniyle bu sabah Asya'da endekslerde negatif seyir 
görülüyor.
Yurt içine baktığımızda ise  yoğun ve kritik bir haftaya başlarken, TÜFE ve ÜFE verileri gündemimizdeydi. TÜFE aylık bazda yüzde 0,45 açıklanırken yıllık bazda ise yüzde 9,32 ile piyasa beklentilerinin üzerinde kaldı. Aynı zamanda aylık bazda ÜFE yüzde 0,73, yıllık bazda ÜFE ise yüzde 9,46 olarak açıklandı. Enflasyon verisi öncesi güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi enflasyon verisinin açıklanmasının ardından açılıştaki kazançlarının bir kısmını 
geri verse de pozitif seyrini sürdürdü. Günün ikinci yarısında Avrupa borsalarındaki satıcılı seyre,  yurt içinde rekor yükselişlerin görüldüğü tahvil faizlerine ve yükselen tahvil faizleri öncülüğünde bankacılık hisselerinde görülen satışlara paralel olarak BIST 100 endeksi   özellikle günün sonuna doğru artan satış baskısının etkisiyle günü değer kayıpları ile tamamladı.
Teknik olarak bugün için endeksin 81.500 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 81.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği, 82.000 ve 83.000 seviyelerinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. 
Endeksin 81.500 seviyesinden gevşeme göstermesi   80.800 ve 80.000 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir." 

ALB MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)